ՏԱՔ-ՏԱՔ ԵՆ ՀԱՄԵՑԵՔ....😀👍💁♀
Բաղադրիչներ...
Մածուն- 1 բաժակ
Կարագ -250 գրամ/ 1տուփ/
Ձու-1 հատ
Սոդա- 1թեյի գդալ
Վանիլին-
Աղ- մի պտղունց..
. Ալյուր 3 թեյի բաժակ.... /+-...այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր./..
Թասի մեջ լցնում ենք կարագը և հարում ձվի հետ.....Սոդան լցում ենք մածունի մեջ ու խառնում... Որից հետո ավելացնում ենք թասի մասսային... ավելացնում ենք նաև աղն ու վանիլինը. ...Խառնում... հետո քիչ-քիչ խառնելով ավելացնում ենք նաև ալյուրը ու հունցում խմոր..
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 2 մասի ու թողնում, որ խմորը հանգստանա,,,Ծածկում ենք որ չչորանա,,,Կարող եք դնել սառնարան 20 րոպե...
Այդ ընթացքում պատրաստում ենք խորիզը...
1բաժակ-ալյուր
1- բաժակ շաքարավազ/եթե սիրում եք քաղցր +0,5բաժակ /
3-լիքը ճաշի գդալ յուղ,
եվ վանիլին.../ ես շատ եմ լցնում./...
Հարում ենք յուղն ու շաքարավազը, ավելացնում ալյուրն ու վանիլինը և ձեռքի ափերով տրորում մասսան ,մինչև դառնան գնդիկներ ...
Հանգստացած խմորի գունդը բարակ գրտնակում ենք, թեթև ալյուր ցանած սեղանին,,,որից հետո գրտնակած խմորի վրա վրձնով քսում ենք ձվի սպիտակուցը, և բարակ շերտով լցնում պատրաստի խորիզի կեսը .... ամբողջ մակերեսին,,, ու սկսում ենք փաթաթել ռուլետի նման...վիայից վրձնով քսում ենք ձվի դեղնուցը, պատառաքաղով գծեր անում և դնում թխվելու,,,Թխել եմ ամառանոցում.... էլ. ջեռոցում....200%C -ի տակ.մինչև հավասարապես կարմրելը: Թեթև հովանալուց հետո,,դասավորել եմ կափարիչով կաթսայի մեջ:
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ...
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 5