Հենց սկզբից ասեմ, որ սխալ է այն անվանել ԿԻևՅԱՆ ԿՈՏԼԵՏՆԵՐ- որովհետև իսկական դասական Կիևյան կոտլետները պատրաստվում են հավի կրծքամսից ---մի փոքր հատված ոսկորով-որի վրա խոպոպկաթուղթ են հագցնում և գեղեցիկ մատուցում--
Ու մեկ հավից դուրս է գալիս ընդհամենը երկու կտոր կոտլետ-
Չգիտեմ ինչու է այդպես, բայց աղացած հավի մսով <Պոդժարսկի>կոտլետները մեզ մոտ ստացել են Կիեվյան կոտլետ անվանումը----
Ինչևէ--- սկսենք պատրաստել այն կոտլետները ,որոնց մենք անվանում ենք այդ կերպ-
-Վերցնում ենք հավի կրծքամիս/դոշ/ կամ խառը՝ բդիկներ և կրծքամիս 1 կգ-
1-2 հատ գլուխ սոխ.... աղում ենք մսաղացով---
մեջն ավելացնում ենք աղ, սև պղպեղ---
եթե սիրում եք նաև կարմիր քաղցր փոշի պղպեղ,
1 հատ ձու/ես չեմ ավելացնում/,
և նաև 2-3 ատամ սխտոր ,
ավելացնում ենք նաև 1-2 կտոր կաթի կամ ջրի մեջ թրջած հաց ու լավ խառնում մասսան-
որից հետո ձեռքի ափով վերցնում եք այդ մասսայից գնդիկներ անում երկարավուն-հետո մեջտեղը փոսիկ անում-- Փոսիկը պատում եք հարած ձվով (այսինքն փոսիկի մեջ ձու եք քսում).... հետո մեջը դնում փափկեցրած ձևավորած և հետո նոր սառեցրած կարագի կտորը- կամ կարագ + կտրատված կանաչի/սամիթ կամ մաղադանոս , ո՞վ ինչ սիրում է/ խառնուրդ ու ծածկում միջուկի մասն այնպես, որ չերևա և լավ ծածկվի-
Ձևավորում ենք երկարավուն /օվալաձև/ ծայրերով կոտլետներ-Այդ կոտլետները թաթախում ենք ալյուրի մեջ-հետո հարած ձվի խառնուրդի մեջ, հետո պաքսիմատի մեջ -
/այսինքն՝
ալրապատում ենք,
լեզոնապատում/ՁՈՒ+ԿԱԹ ԿԱՄ ՋՈՒՐ+ԱՂ/,
հետո պաքսիմապատում/սուխարի/ .... կարող եք միայն միանգամից պաքսիմապատել առանց ձվի և ալյուրի .....
ԲԱՅՑ!
այդպես ավելի հաստ շերտ է գոյանում, եթե ուզում եք որ վրայի շերտը հաստ լինի.
և տապակում
<ՖՐԻ> եղանակով առատ յուղի կամ ձեթի մեջ, մինչև հաճելի ոսկեգունելը...
-ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ-
P.S. ....ՀԻՄԱ ԱՎԵԼԻ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ՈՐԱԿՈՎ Է ՍՏԱՑՎՈՒՄ...
ՕԳՏԱԳՈՐԾՎՈՂ ՊԱՔՍԻՄԱՏԸ ԱՎԵԼԻ ՄԱՆՐ ԱՂԱՑԱԾՆ ԵՄ ՎԵՐՑՆՈՒՄ .... ԿԱՄ ՀԱՑԻ ՍՊԻՏԱԿ ՄԻՋՈՒԿԸ ՉՈՐԱՑՆԵԼՈՎ ԵՍ ԵՄ ԱՂՈՒՄ ԲԼԵՆԴԵՐԻ ՄԵՋ...
ԿՈՏԼԵՏՆԵՐԸ ԱԼՐԱՊԱՏՈՒՄ ԵՄ...
ՀԵՏՈ ԼԵԶՈՆԱՊԱՏՈՒՄ/ՁՈՒ+ԿԱԹ ԿԱՄ ՋՈՒՐ+ԱՂ/
ՈՒ ՊԱՔՍԻՄԱՊԱՏՈՒՄ...
ՏԱՊԱԿՈՒՄ ԵՄ ՄԱՐՄԱՆԴԻ ՏԱԿ ՄԻՆՉև ՈՍԿԵԳՈՒՆԵԼԸ...
ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄ ԵՄ Valio ՏԵՍԱԿԻ ԿԱՐԱԳԸ... ԱՅՍ ՏԵՍԱԿՈՎ ՇԱՏ ՀԱՄԵՂ Է ՍՏԱՑՎՈՒՄ....
ՆԿԱՐԻ ՄԵՋ ԿՈՏԼԵՏՆԵՐԻ ՀՈՒՄ ՎԻՃԱԿՆ Է,
ԻՍԿ ԵՐԲ ՏԱՊԱԿՈՒՄ ԵՄ ՀԱՃԵԼԻ ԴԵՂԻՆ ԵՐԱՆԳ Է ՈՒՆԵՆՈՒՄ...ՓՈՐՁԵՔ.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 13