Інгредієнти
вода................... 700 мл
гвоздика ...........1 шт. (1г)
капуста брюсельська...... 250 г
лавровий лист ..................1 шт.
олія соняшникова рафінована......... 35 мл
морква .................................................50 г
перець духмяний ...............................2 шт.
перець чорний горошком........................................... 3 шт.
цукор ..................................................25 г
сіль.................................................0.5 ст.л
оцет яблучний ................................40 мл
Розраховано на 10 порцій
Капусту промити. Відрізати товсті, жорсткі кінчики качанів. Великі головки розрізати навпіл. Викласти капусту в воду, довести до кипіння і варити 1 хвилину.Додати нарізану тонкою соломкою і очищену моркву. Готувати ще 3 хвилини. Зцідити відвар.
500 мл капустяного відвару з'єднати з цукром, сіллю, олією, оцтом, лавровим листом, 2 видами перців (всього 5 горошин), гвоздикою. Довести до кипіння і варити 1 хвилину.
Викласти в киплячий маринад капусту і моркву. Довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Охолодити в каструлі до кімнатної температури.
Перекласти овочі разом з маринадом в банку, закрити кришкою і відправити в холодильник на 2 дні. Маринована капуста готова до подачі.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2