Скумбрія свіжоморожена - 2 штуки (по 400-450 грам штука),
Цибулиння - 2 великі жмені,
Цукор - 2 столові ложки без гірки,
Сіль - 3 столові ложки з невеликою гіркою,
Рідкий дим - 3 столові ложки,
Вода - 1 літр.
Спосіб приготування:
Свіжо-морожену скумбрію розморозити, відрізати голову, хвіст, вийняти нутрощі. Отримані тушки добре промити всередині і прибрати з черевця чорну плівку, щоб риба не гірчила.
Приготувати маринад. Промити під водою цибулиння і покласти її в каструлю.
Залити лушпиння літром води і поставити на вогонь. Після закипання води варити цибулиння хвилин 15 - 20. Потім зняти каструлю з лушпинням з вогню і поставити охолоджуватися. Остиглий цибулевий настій злити у велику кружку і зробити маринад.
Для цього додати в цибулевий настій сіль, цукор і рідкий дим. Розмішати до розчинення солі та цукру.
Потім взяти1,5 літрову пластикову пляшку, відрізати в ній шийку і покласти в неї підготовлені тушки скумбрії хвостиками вгору.
Приготовленим маринадом залити рибку і залишити маринуватися при кімнатній температурі.
Для того щоб скумбрія добре промаринувалась (просолилась, пропахла димком і підфарбувалась) достатньо двох діб.
Через два дні дістати промаринованную скумбрію і викласти її на паперовий рушник, щоб рибка висохла.
Після того як маринована скумбрія трохи підсохла, для краси змастити її соняшниковою олією. Ось і вийшла чудова і смачна закуска.
Смачного!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1