Кето можно сделать очень здоровым, если в нём будет превалировать не жирное мясо, бекон и сливочное масло, а рыба и авокадо.
Да и в целом.
Мы едим не быстрые/медленные углеводы. И не насыщенные/ненасыщенные жиры. Мы едим продукты. И несмотря на всю измеримость процесса, задача в итоге — собрать нечто индивидуально оптимальное: индивидуально вкусное, достоверно полезное и при этом приводящее к устойчивым долгосрочным результатам.
Поэтому в следующей/заключительной части я поделюсь
перспективой от Физикл, которая куда ближе к центру.
Автор: Олег Зингилевский
Набор в 31-й поток откроется весной. Но кое-что можно сделать уже сейчас — записаться в предварительный список участников
по ссылке.
Записавшись, ты:
- первым(ой) узнаешь о старте набора (количество участников потока ограничено)
- получишь нашу специальную рассылку, которая приоткроет завесу происходящего в потоке и позволит подготовиться к нему уже сейчас
- для самых решительных мы, скорее всего, сделаем предложение, от которого трудно отказаться
Словом, лучше быть там, чем не быть там ;)
Список источников
1. 2-Year Randomized Controlled Trial of Human Caloric Restriction: Feasibility and Effects on Predictors of Health Span and Longevity | The Journals of Gerontology: Series A | Oxford Academic (Ravussin, 2015)
2. Absolute Weight Loss, and Not Weight Loss Rate, Is Associated with Better Improvements in Metabolic Health (Kuk, 2019)
3. Do ketogenic diets really suppress appetite? A systematic review and meta-analysis (Gibson, 2015)
4. Urinary ketones reflect serum ketone concentration but do not relate to weight loss in overweight premenopausal women following a low-carbohydrate/high-protein diet (Coleman, 2005)
5. Saturated Fats and Health: A Reassessment and Proposal for Food-Based Recommendations: JACC State-of-the-Art Review - ScienceDirect (Astrup, 2020)
6. Saturated Fats Compared With Unsaturated Fats and Sources of Carbohydrates in Relation to Risk of Coronary Heart Disease: A Prospective Cohort Study (Li, 2015)
7. Intrahepatic Fat and Postprandial Glycemia Increase After Consumption of a Diet Enriched in Saturated Fat Compared With Free Sugars (Parry, 2020)
8. Palm Oil on the Edge - PMC (Gesteiro, 2019)
9. Coconut Oil and Cardiovascular Disease Risk (Schwingshackl, 2023)
10. The Effect of Coconut Oil Consumption on Cardiovascular Risk Factors | Circulation (Neelakantan, 2020)
11. Overfeeding polyunsaturated and saturated fat causes distinct effects on liver and visceral fat accumulation in humans (Rosqvist, 2014)
12. Systematic review and meta-analysis of controlled intervention studies on the effectiveness of long-chain omega-3 fatty acids in patients with nonalcoholic fatty liver disease (Musa-Veloso, 2018)
13. Biomarkers of dietary omega-6 fatty acids and incident cardiovascular disease and mortality: an individual-level pooled analysis of 30 cohort studies (Marklund, 2019)
14. Effects of n-6 PUFAs compared with SFAs on liver fat, lipoproteins, and inflammation in abdominal obesity: a randomized controlled trial - ScienceDirect (Bjermo, 2012)
15. Is There More to Olive Oil than Healthy Lipids? - PMC (Isaakidis, 2023)
16. Examining the effect of avocado intake on cardiovascular disease risk (Pacheco, 2022)
17. Effect of olive oil consumption on cardiovascular disease, cancer, type 2 diabetes, and all-cause mortality: A systematic review and meta-analysis (Martínez-González, 2022)
18. The Effects of Different Degrees of Carbohydrate Restriction and Carbohydrate Replacement on Cardiometabolic Risk Markers in Humans-A Systematic Review and Meta-Analysis (Fechner, 2020)
19. Milk Fat Globule‐EGF Factor 8 improves Hepatic Steatosis and Inflammation | Request PDF (Zhang, 2020)
20. Marine Omega-3 Supplementation and Cardiovascular Disease: An Updated Meta-Analysis of 13 Randomized Controlled Trials Involving 127 477 Participants (Hu, 2019)
21. Polyunsaturated fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease (Abdelhamid, 2018)
22. Can adults adequately convert alpha-linolenic acid (18:3n-3) to eicosapentaenoic acid (20:5n-3) and docosahexaenoic acid (22:6n-3)? (Gerster, 1998)
23. Comparison of the effect of omega-3 supplements and fresh fish on lipid profile: a randomized, open-labeled trial (Zibaeenezhad, 2017)
24. Omega-6 fats for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease (Hooper, 2018)
25. The effect of vegetable oil-based cheese on serum total and lipoprotein lipids (Karvonen, 2002)
26. A linoleate-enriched cheese product reduces low-density lipoprotein in moderately hypercholesterolemic adults (Davis, 1993)
Нет комментариев