Автор Таня Білобабченко
Пиріг задумувався як спіралька. Коли я стала його формувати, то мої помічники маленькі так мені допомагали, що я закрутилася і спіралька стала не зовсім спіралька, але назву я залишила.
Необхідні продукти для тіста: 2,5-3 ст. муки; 125 мл молока; 2 яйця; 2 ст.л олії(растительного масла); 25 гр. сирих дріжджів; 2 ст.л. цукру; 50 гр. масла, або маргарину; 1ч.л солі; 1 пакетик ванільного цукру.
Для начинки: - 200 гр творогу + 2 ст.л + 1 пакетик ванільного цукру+ 50 гр. ізюму. Все перемішуємо. Додаємо запарений кип’ятком ізюм.
- 200 гр вишневого варення, якщо варення рідкувате, то потрібно викласти його на друшляк, щоб юшка збігла.
- 200 гр макової начинки.
Спосіб приготування: в теплому молоці розчиняємо дріжжі і цукор. Додати сіль, одне яйце, олію і розтоплене масло. Поступово додаємо просіяну муку. Замішуємо тісто і ставимо в тепле місце для підйому, приблизно на одну годину.
Коли тісто підійде, ділимо його на три частини. Кожну розкачуємо смужечкою, приблизно 10*30 см. На кожну смужку викладаємо одну з начинок, добре защіпаємо, вийдуть такі трубочки. На деко (противень) вистелене пергаментом і змазане олією по черзі викладаємо наші трубочки і згортаємо спіралькою.
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 15 хвилин. Після
цього виймаємо, змазуємо яйцем, посипаємо цукром. Випікаємо ще хвилин 20, до рум’яної скоринки.
Начинку в пиріг можна взяти на ваш смак.
СМАЧНОГО!!!

Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев