Коржі: До 150 мл.льодяної води додаємо 2 яйця, 1 ст.л.оцту, змішуємо.
Окремо у 700 г.борошна натираємо на тертці охолоджене масло (400 г.), перетираємо до однорідної крихти руками. Додаємо суміш з води, яєць та оцту. Замішуємо тісто. Розділяємо на 15 кульок. Накриваємо і в холодильник на 15-20 хв.
З кожної кульки формуємо тоненький корж, наколюємо виделкою в дірочки й випікаємо на нічим не змащеному деко 5-7 хв.при температурі 200°С на середній решітці. Поки корж гарячий, швидко обрізаємо до потрібної форми. В мене це 22 см. Обрізки підуть на посипку верха і боків.
Виходить 15 тонких коржів.
Крем: до 7 яєць додаємо 450 г.цукру (я додавала більше цукру, 600 г.), ваніль 1 ч.л. Збиваємо вінчиком. Додаємо 0,5 л.холодного молока і 3,5-4 ст.л.кукурудзяного крохмалю. Збиваємо.
Окремо доводимо до кипіння 1 л.молока, в яке тонкою цівкою вводимо попередню суміш з яєць та молока. Постійно помішуючи на невеликому вогні доводимо до загустіння і ще додаємо 1 ст.л.тертої лимонної цедри.
Знімаємо з вогню. Додаємо сік лимона. В мене це 1,5 ст.л. Перемішуємо. Додаємо 100 г.масла. Ретельно вимішуємо. Накриваємо плівкою в контакт з кремом і охолоджуємо. Змащуємо коржі, обсипаємо присипкою з обрізків та залишаємо на 1 год.при кімнатній температурі. А тоді ще на 10-12 год.в холодильник.
Рецепт підглянула в Марії Михальченко.
Зверху посипала шоколадними крихтами.


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев