Կարմիր պղպեղ
Բաղադրիչներ.
կարմիր պղպեղ – 5 կգ,
էսենցիա--կես սուրճի բաժակ---2 կամ ճաշի գդալ
ջուր – 1 լիտր,
բուսայուղ –1 բաժակ,
աղ - 100գր կամ 2-3 ճաշի գդալ (կարող եք համտեսել-- անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել),
շաքարավազ - 0.5 բաժակ,
հատիկ պղպեղ---1 թեյի գդալ
դափնու տերև – 10 հատ,
սխտոր –300գր--(ես կտրատում եմ բարակ շերտերի) ,
նեխուր կամ մաղադանոս – մեկական փունջ
Էմալապատ թասի կամ կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, քացախը, բուսայուղը, աղը, շաքարավազը, հատիկ պղպեղը, դափնու տերևը և եռացնել: Կարմիր պղպեղների սերմատուփերը հեռացնել, լվանալ: Հերթով գցել եռացող հեղուկի մեջ, եփել երկու-երեք րոպե, շուռ տալ, որ համաչափ եփվի, ապա հանել: Կանաչին լվանալ, կտրատել ոչ մանր, սխտորների ատամիկներն առանձնացնել: Եփված տաք-տաք պղպեղները դասավորել մաքուր բանկաների մեջ, ամեն շերտի վրա դնել սխտոր ու կանաչի: Շերտ առ շերտ դնել մինչև տարան լրիվ լցվի: Վերջում վրան լցնել եռացած քացախաջուրը: Ստերիլիզացնել և փակել: Բարի ախորժակ:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 14