ՎԵՆԳԵՐՍԿԻ Աղջիկներ ջան քանի որ խմբակիցներից շատերին խոստացել եմ կիսվել իմ խոհանոցեվ, այսօրել այս համեղ խմորեղենով կիսվեմ ձեզ հետ։ Տորթ ՎԵՆԳԵՐՍԿԻ Խմոր__6 ձվի դեղնուցը լավ հարել 1 մեծ թեյի բաժակ պեսոկի հետ, ավելացնել 1, 5 թեյի բաժակ սմետան, կես թեյի բաժակ մածուն (միայն սմետանով շատ յուղոտ կլինի), 4 ճաշի գդալ կակաո, 1 թեյի գդալ սոդա, 100 գրամ շատ փափուկ կարագ (մարգարին), 3 բաժակ մաղած ալյուր, ստացվում է թուլոտ, բայց երբ խմորը բարձրացնես գդալով, կտրվի ոչթե ծորա, այ այնպիսի խմոր, բաժանել 4 մասի, քսել յուղաթղթի վրա, թխել 210 տակ, հզոր ջեռոցի դեպքում 200_180 տակ։ ԿՐԵՄ___2 ձվի դեղնուցը հարել կես թեյի բաժակից մի քիչ ավել շաքարի փոշու (պեսոկի) հետ, 3 ճաշի գդալ ալյուր, 1, 5 թեյի բաժակ կաթ, խառնել իրար, դնել դանդաղ կրակին, անընդհատ խառնելով եփել, միչև թանձրանա։Առանձին հարել 300 գրամ փափուկ կարագը, ավելացնելով 1 եփած խտացրած կաթ , հետո քիչ քիչ եփած շիլան։Լավ հաստ քսել շերտերին, ամեն շերտի արանքում մանրացրած պոպոք շաղտալ, ձեր նախընտրական չափով, իսկ երեսին կրեմից հետո քերել շոկոլադ, ապա լավ առատ պոպոք, վրայից հալված շոկոլադ կամ գլազուր։ Արտակարգ համեղ ու տոնական խմորեղեն է
Нет комментариев