цукру 1 ч.л. амоняку загасити сметаною 3 ст.л. какао 2 скл. борошна 1 ч.л. соди, загашеної оцтом (або 2 ч.л. розпушувачу) 2 ст.л. олії щипка солі Яйця збиваємо, додаємо цукор, олію, збиваємо, поступово додаючи решту інгредієнтів. Тісто має вийти консистенції густої сметани. Спекти з цього 2 коржі або один великий і розрізати на два. Безе: 4 білки 1 скл. цукру 100 г кокосової стружки½ скл. підсмажених посічених горіхів взбити білки, поступово додати цукор. Коли все добре зіб’ється, додати кокосову стружку і горіхи,акуратно перемішати. Сушити при мінімальній температурі, щоб стало тверде. Для пляцка треба зробити два таких безе. Крем 4 жовтки 1 скл. цукру 250 г молока 800 г масла 4 подвійні штуки зефіру (великі) 300 г мармеладу Жовтки збити з цукром, молоко довести до кипіння і влити, помішуючи, до жовтків. Масу поставити на невеликий вогонь,довести до кипіння, мішати, щобне пригоріло. Охолодити масу докімнатної температури. Масло кімнатної температури збити і поодній ложці додавати до нього масу. Зефір і мармелад порізати поздовж. Шматки зефіру мають бути в районі 1 см товщиною, а мармеладки – по півсантиметра. Збираємо пляцок в такому порядку: 1й темний коржкремшар зефірукрем 1 безекрем 2 безе крем тонкий шар мармеладукрем 2й темний корж Перемазувати пляцок потрібно мінімум за добу до споживання, щоб він добре пройшовся кремом. Пляцок, як по мені, просто неймовірний. І доволі ситний.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6