8 AUGUST 2016
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu precizări în cazul infecției în masă în satul Tocuz, în urma căreia au fost internate 63 de persoane.
”Bucatele servite au fost preparate în condiţii casnice în 8 gospodării diferite. Servirea bucatelor fiind organizată la fel în loc neautorizat şi neasigurat cu condiţii elementare de igienă: lipsa reţelei de apeduct, sistemului de canalizare, utilajului frigorific, fapt ce a constituit principala cauză la apariţia toxiinfecţiei alimentare. La fel s-a constatat, că: produsele alimentare utilizate la prepararea bucatelor au fost de diversă provenienţă inclusiv în mare majoritate de provenienţă casnică, personalul implicat la prepararea bucatelor nu dispun de carnete medicale şi instruire sanitară”, constată ANSA.
Concomitent, s-a constatat încălcarea desfăşurării procesului tehnologic de prepararea a bucatelor, inclusiv nefiind asigurat regimul termic necesar pentru păstrarea produselor alimentare şi bucatelor gata, nu se cunoaşte starea de sănătate a persoanelor implicate în procesul de preparare a bucatelor.
De către specialiştii ANSA au fost prelevate probe pentru investigaţii de laborator. Starea de sănătate a persoanelor spitalizate la moment este medie şi uşoară. Cu informaţii suplimentare vom reveni pe parcurs.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев