Պանիրն աշխարհի բոլոր խոհանոցներում ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից է: Ընդ որում այն օգտագործվում է թե որպես խորտիկ, թե՛ որպես բաղադրիչ: Ինչն էլ պանրի բազմաթիվ տեսակների և դրանց մատուցման յուրահատուկ ավանդույթների ստեղծման առիթ է դարձել: Ներկայացնում ենք պանրի 10+1 լավագույն համադրությունները.
🧀🍷 Պանիր և գինի - Սա թերևս ամենադասական համադրությունն է: Սակայն պետք է ճիշտ պանրի համար ճիշտ գինի ընտրել: Հիմնական կանոնն այն է, որ որքա՞ն հագեցած է պանրի համը, այնքան բաց պետք է լինի գինին: Օրինակ Մոցարելայի հետ կարելի է խմել թույլ, սպիտակ կամ վարդագույն գինի, իսկ կարմի չոր գինին մատուցել կապույտ պանրով:
🧀🍯 Պանիր և մեղր - լավագույն համադրությունները թերևս ֆրանսիական Բրի և Կամամբեր տեսակի պանիրներն են, որոնց հետ ցանկալի է օգտագործել ոչ ամբողջությամբ բյուրեղացած մեղր:
🧀🐐 Այծի պանիր և բազուկ - կատարյալ համադրություն, որի արդյունքում ունենք հիանալի ռեստորանային բաղադրատոմսեր.
- "Պեստո"սոուսով տապակված բազուկ,
- Կարպաչո բազուկից՝ համեմված այծի պանրով,
- կամ պարզ աղցան այս 2 բաղադրիչներով, որի վրա կարելի է նաև ընկույզ ավելացնել
🧀🍐 Կապույտ պանիր և տանձ - Քաղցր փափուկ հյութալի տանձ և աղած պանիրը հիանալի տանդեմ է ոչ միայն կանեպեներում, այլև աղցաններում, աղանդերում կամ տաք ուտեստներում: Ընդանրապես գուրմանների կարծիքով տանձը կարելի է համադրել ցանկացած պանրի հետ, բայց ամենապահանջվածը թերևս հենց կապույտ պանիրն է:
Խորհուրդ է տրվում այս համադրությանն ավելացնել նաև թուզը:
🧀🍇 Պանիր և խաղող - Դեղին-սպիտակ պանիր և կարմիր-մանուշակագույն խաղող` այն ոչ միայն գեղեցիկ է, այլև ախորժելի: Պանրի կոշտ աղիությունը և խաղողի պայթուցիկ քաղցրությունը համերի զարմանալի և հրաշալի համադրություն է: Գերազանց նախուտեստ կամ աղանդեր է, իսկ գլխավոր պայմանն այն է, որ խաղողը անկորիզ լինի:
🧀🍅 Պանիր և բանջարեղեն - Իդեալական համադրություն ինչպես գաստրոնոմիկ, այնպես էլ սննդային տեսանկյունից: Սպիտակուցներով և ճարպերով հարուստ պանիրը լավ է աշխատում ցածր կալորիականությամբ լոլիկի, վարունգի, խոտաբույսերի և կանաչ աղցանների հետ: Համի տեսանկյունից պանրի աղիությունը ցանկալի ռակուրս է հաղորդում թարմ աղցանին:
🧀🍚 Պանիր և մանանեխ - պանիրն իհարկե հենց այնպես չեն ուտում մանանեխի հետ, բայց տարբեր բաղադրատոմսերում այս մթերքներն իդեալական են միմյանց համար, որոնցում որպես գլխավոր բաղադրիչ կարող է լինել ձուկը, լոլիկը, ձուն, միսը, նրբաբլիթը...
Մանանեխով և պանրով ուտեստը երբեք չի դառնա սովորական:
🧀☕️ Պանիր և սուրճ - Այս համադրության դասական օրինակը թերևս Տիրամիսուն է: Ընդհանուր առմամբ, պանիրը կա՛մ ուղղակի մատուցվում է սուրճի հետ, կա՛մ այն կտորով ընկղմվում է բաժակի ներքևում, և վերևում լցվում է սուրճ: Համադրության կանոնները պարզ են. Հագեցած պանիրները սև սուրճի համար, ավելի նուրբ պանիրները` թեթեւ կապուչինոյի համար:
Սուրճով պանիրը հետաքրքիր համադրություն է առաջին հերթին գուրմանների համար: Այդ հետաքրքրության համար անգամ Բրիտանիայում թողարկվեց սուրճի համով պանիր, որը կոչվել էր Կապուչինո:
🧀🍓 Պանիր և հատապտուղներ - այս երկու ապրանքները հատկապես լավ են համապատասխանում աղանդերին. Պանիրով տորթեր (cheesecake), շերտավոր խմորից զամբյուղներ պանրով և հատապտուղներով, կանեպե, սերուցքային կրեմ մասկարպոնեով և խուրմայով, կամ պարզապես հատապտուղներով թխած պանիր ...
Հակառակ տարածված կարծիքի` աղանդների համար հարմար են ոչ միայն չեզոք պանիրները, ինչպես օրինակ մասկարպոնեն է, այլև ավելի հատուկ համով պանրի տեսակները:
🧀🐟 Պանիր և ձուկ - պանրի և ձկների համադրությունը լայնորեն օգտագործվում է հատկապես ռոլերում, որը լայն օգտագործվում է ոչ միայն ճապոնական խոհանում: Նրբաբլիթներ պանրով և սաղմոնով, պանրի գլան սաղմոնով, թխած ձուկ պանրով, պանիր և սաղմոն կանեպե, ձկան և պանրի աղցան ՝ ռեստորանային պարզ և համեղ ուտեստներ են:
🧀🥖 Պանիր և տաք հաց 😉 - սա էլ ցուցակին ավելացրել ենք մեր կողմից: Համաձայնեք, որ այն սիրելի ուտեստ է բոլոր նրանց համար, ովքեր գոնե մի անգամ փորձել են:
Մեզ մոտ առկա է պանրի հրաշալի տեսականի. https://aqlor.am/product-category/կաթնամթերք/պանիր/
https://aqlor.am/%d6%83%d5%a5%d5%bf%d6%80%d5%be%d5%a1%d6%80%d5%ab-%d5%b4%d5%a9%d5%a5%d6%80%d6%84%d5%b6%d5%a5%d6%80%d5%a8/
https://aqlor.am/%d5%b0%d5%ab%d5%be%d5%a1%d5%b6%d5%a4%d5%b8%d6%82%d5%a9%d5%b5%d5%b8%d6%82%d5%b6%d5%b6%d5%a5%d6%80%d5%ab-%d5%bd%d5%b6%d5%b6%d5%a4%d5%a1%d5%af%d5%a1%d6%80%d5%a3-%d5%b0%d5%a1%d5%a6/
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев