Туганнар биргән рецепт, аларга рәхмәт, бик рәхәт тә, җиңел дә, саклана да.
Ин элек кыярларны яхшылап юабыз, банкаларны парландырабыз, укроп башы салабыз. Кыярларны тутырвбыз. Өстенә кайнаган су коябыз да, 15 минутлап тотабыз. Бу суны түгәбез, башка кирәкми.Банкаларга тәмләткечләрне салып чынабыә. Аерым мискедә рассол кайнатабыз: 4 литр су, 1 стакан шикәр комы, 5 аш калагы тоз, кайнап чыккач 1 стакан уксус салабыз да, банкаларга шушы рассолны тутырабыз, капкачларны парландырып ябып куябыз.
Суны узегез чамалап саласыз инде, беренче суны салганда купме кергәнен чамалыйсыз да, рассолны кайнатканда улчэп, купме кергәнен хэтерлэп саласыз. Мин бер литрлыларга гына тозламыйм бит, торле банкаларга тозлыйм.
Марьям Миннегулова
*******
Огурцы хорошо моем,в стерилизованные банки кидаем зонтик укропа,укладываем огурцы.Заливаем кипятком на 15 мин.Сливаем,добавляем в банку специи( перец,лаврушка,чеснок).Делаем маринад:4л.воды,1ст.сахара,5ст.ложек соли,как закипит влить 1ст.уксуса (предполагаю,столового) и залить банки.Закатать прокипячёными крышками.Расчитать объём маринада можно по слитой первой воде.Автор использует банки разного объема.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 4