✓430 гр.кефирны җылыттым.(3,2%минеке)
✓1 йомырка
✓1 аш калагы песок
✓0,5 чәй калагы тоз
Болгаттым.
✓400 гр.он
Миңа шуның хәтлек он кирәк булды,камыр куе булырга тиеш.
Иң азактан 0.5 чәй калагы соданы 1 аш кашыгы он белән иләп салдым,болгаттым.
5-10 минутка калдырдым да,камырны савытның кырыеннан гына алып пешерә дә башладым.
Табага майны җәлләп салмадым,оладушкиларның бер ягы кызып әйләндергәч, табаның капкачын карлар бетерми генә ябып пешереп бетердем.
Авт. Гөлнур Гарипова
***********************************
Ладушки-оладушки.
✓430 гр.кефир(3,2%) нагреть
✓1 яйцо
✓1 ч.л. сах.песка
✓0,5 ч.л. соли
Перемешать. .
✓400 гр.муки
Тесто должно быть густым.
В самом конце, через сито, добавляем 0.5 ч.л.соды, 1 ст.л. муки, перемешать.
На 5-10 минут оставляем.
В сковороду обильно наливаем подс.масло,
тесто понемногу берем с края посуды, и отправляем оладушки в разогретое масло.
После того как нижняя часть оладушек подрумянится, переворачиваем и закрываем крышкой.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев