Әче камыр:
* ярты литр җылы сөт;
* 4 аш кашыгы шикәр комы;
* 1 аш кашыгы коры чүпрә;
* 5 аш кашыгы көнбагыш мае;
* 2 аш кашыгы майонез;
* 1 чәй кашыгы тоз;
* кирәгенчә он.
Эчлек өчен:
* кабак;
* дөге;
* шикәр комы;
* сыер мае.
Эш барышы.
Бисмилләәһир-рахмәәнир-рахииим.
Әче камыр басып һәм җылы урынга кабарырга куябыз. Шул арада эчлекне әзерлибез.
Дөгене юып, тозлы суда бүрттерәбез, кабакны вак итеп турыйбыз, шикәр комы салып болгатырга.
Камырны бер ничә кисәкләргә бүләргә, түгәрәкләп җәябез. Камыр өстенә эчлекне салабыз, сыер маен өстәп чыгарга. Камырны урталай бөкләп тоташтырып чыгабыз. Өстен майлап, мичкә 45 минутка пешәргә куярга.
Тәмле булсын.
_________________________
Эльмира Нигъмәтҗанова, Әтнә.
*******
Тесто:
* 0,5 л теплого молока;
* 4 аст. л. сахар.песка;
* 1 ст.л. сухих дрожжей;
* 5 ст.л. подс.масла;
* 2 ст.л. майонеза;
* 1 ч.л соли;
* по необходимости - мука.
Начинка:
* тыква;
* рис;
* сахар песок;
* слив.масло.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 6