* 200 г каймак (20%лы);
* 200 г ак май;
* ярты стакан шикәр комы;
* 400-500 г он;
* 2 чәй кашыгы көпшәкләндергеч (разрыхлитель).
крем өчен кирәк була:
* 1 банка куертылган сөт (вареная сгущенка);
* 200 г ак май.
Эш барышы:
Бисмилләһир-рахмәәнир-рахииим.
Башта каймак, эретелгән ак май, шикәр комын кушабыз. Аннан он белән көпшәкләндергеч кушып камырны басабыз. Камырны 12 сәгатькә туңдыргычка ял итәргә озатабыз. Иттарткыч аша чыгабабыз. Алдан җылытылга 180 градуслы газ мичендә, кызарганчы пешерергә.
Куертылган сөт белән өй температурасын да йомшарган ак майны бер массага китерергә. Аннан вакланган камырны крем белән бутыйбыз да, тәлинкәгә өябез һәм өстенә мәк сибәбез.
Тәмле булсын.
Эльмира Нигъмәтҗанова
*****
Муравейник
200г сметаны 20%
200г сливочного масло
1/2 ст.сахара
400-500г муки
2 ч.л. разрыхлителя
Крем
1 банка варёной сгущёнки
200г сливочного масла
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2