Үзем баллы яраткач шикәр комын күүүп салам мин. Ә сез, дусларым үзегез чамалагыз.
🔹1 кг слива(минеке сары слива)
🔹1,300 гр шикәр комы
Сливаларны юып төшеннән-сөягеннән арындыргач, 1 кг сливага 700 гр шикәр комын салып болгаттым, үз согы чыккач газда 20 минут пешереп-кайнатып алдым. Кабыгы дуршлагта калырлык итеп изеп чыгардым да кабат кайнатып алдым, газны сүндердем һәм калган шикәр комын салып эреп беткәнче болгатып тордым. Кайнар килеш банкаларга тутырдым.
Кадрия Ишмурзина
******
1 кг желтой сливы, 1300 кг сахарного пека.
Приготовление: На 1 кг сливы добавить 700гр сахара, перемешать, после того как выделиться сок, 20 минут варим. Затем пропускаем через дуршлаг, отделяем от кожуры. Снова варим и добавляем оставшийся сахар, при постоянном помешивании даем сахару раствориться. В горячем виде раскладываем по банкам.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1