Бик жинел хэм жэхэт эзерлэнэ. Вакыт кысан булганда бигрэктэ унайлы.
Камыры гади генэ:
- 250 г кефир
- чама бн тоз
- 300 граммнан чуть кенэ артык он. Камыр басабыз.
Эзерлибез ярты ч.л. сода,аны булэбез оч олешкэ. Камырны жэябез хэм беренче олеш соданы сибеп кул бн жэемгэ таратабыз. Оч тапкыр шулай итеп камырны, токмач жэйгэн кк жэеп, сода сибеп кабат жэяргэ кирэк.(слоеный камыр ясыйбыз бит шулай). Ял иттерэбез 30 минут.
Ул арада начинка эзерлэп алабыз. Фаршка суган,тоз,борыч хэм яраткан тэмлэткечлэрегезне остэргэ була.
Камырны 10 кисэккэ булеп шарлар ясыйбыз. Аларны жэеп 4 кэ кисэбез. Уртага начинка салып роза чэчэге кк торэбез. 180 градуслы духовкада пешерэбез.
Бииик тэмле килеп чыга. Пешереп карагыз эле!
Зульфия Хайруллина
******
250 г кефира, чуть соли, чуть больше 300г муки
Замесить тесто.
начинка:
в фарш добавить лук, соль,перец кто любит по острее, побольше)
Из теста делают 10 маленьких шариков. Раскатывают из на средние кружки и делают четыре надреза. В середину начинку и накладывают друг на друга лепестки, получиться роза.
Выпекать при температуре 180 градусов в духовке.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2