Без всякого сумніву, соуси! Тисячі рецептів всіляких соусів вже придумані, приготовані і з’їдені, як кажуть, до нас. Одні з Спробували нами стали улюбленими, інші — так і не змогли увійти в наш раціон. Але як би то не було, достатня кількість смачних пряних і гострих соусів частенько доповнюють і прикрашають наші рибні, м’ясні та овочеві страви. А як же бути з десертами? Адже вони теж гідні того, щоб відтінити і підкреслити їх смак. Ось тут-то на допомогу господиням і приходять солодкі соуси, які є не тільки найважливішим доповненням до випічки, десертів і каш, а й вносять до них свою «родзинку», яка збагачує і посилює смак готових страв. У деяких випадках солодкі соуси просто необхідні, щоб додати виробу відсутню солодкість або кислинку.
У кулінарному світі існує неймовірне різноманіття і кількість солодких соусів: фруктово-ягідні, молочні, ванільні, вершкові, шоколадні, яєчні, кавові … Для їх приготування використовуються будь-які свіжі або сушені фрукти і ягоди, а в якості спецій і смакових добавок застосовують мед, шоколад, ванільний цукор, цедру цитрусових, мускатний горіх, корицю, картопляний або кукурудзяний крохмаль, а також різні спиртні напої для додання пікантності. З рідких інгредієнтів використовують фруктові і ягідні соки, сиропи, сметану, яйця і вершки, кава і какао. Яким подати соус (холодним або гарячим), залежить тільки від виду основного блюда. А ось які з солодких соусів приготувати, і до яких страв — справа смаку самої господині, яка, безсумнівно, тонко відчуває кожен свій приготований кулінарний шедевр. Ми можемо лише злегка допомогти порадами.
Наприклад, соуси на основі шоколаду виходять вишуканими і красиво виглядають на випічці або морозиві. Крім того, вони ще й надають десерту чарівний шоколадний смак. Солодкі соуси гарні в холодному і в гарячому вигляді і подаються як в окремому посуді, так і в дуеті з основною стравою: запіканками, пудингами, оладками, млинцями або круп’яними биточками. Солодкими фруктовими соусами, які готуються зі свіжих яблук, абрикосів, персиків, можна також заправляти фруктові салати. Солодкі соуси часто використовуються в якості самостійних корисних і смачних десертів.
• За порадою досвідчених кулінарів для приготування солодких соусів необхідно використовувати невелику каструлю з товстим дном і емальованим покриттям, щоб під час варіння соусу не відбувалося процесу окислення продуктів.
• При приготуванні соусів на основі фруктів або ягід сік потрібно спочатку змішати з маслом і цукром, і найкраще це робити на повільному вогні, щоб суміш не пристала до дна.
• Якщо рецепт передбачає включення яєць або білків, їх потрібно попередньо добре збити.
• Вино, коньяк або лікер вливають на самому останньому етапі і прогрівають соус ще раз, щоб випарувався спирт.
• Якщо є можливість, використовуйте кукурудзяний крохмаль, а не картопляний. Деякі естети вважають, що картопляний крохмаль може зіпсувати смак і аромат готового соусу. KEDEM.RU «Кулінарний Едем» пропонує вам лише дещицю смачного пишноти зі світу солодких соусів. Але і цього буде достатньо, щоб гідно оцінити і полюбити сладкіесоуси.
Полуничний соус
Інгредієнти:
200 г полуниці,
4 ст.л. цукру,
1 ст.л. крохмалю,
трохи кориці і цедри лимона.
Приготування:
З’єднайте полуницю з цукром і розмішайте. Викладіть в сотейник, прогрійте, обережно додайте крохмаль, корицю і цедру лимона. Ще раз перемішайте. Остудіть. Викладіть соус в креманку, прикрасьте листочками м’яти і подавайте до пирога.


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев