Інгредієнти:
1 ст. кефіру з будь концентрацією жиру;
1 куряче яйце;
5 ст. л. цукру;
½ ч. л. харчової соди;
500 мл соняшникової олії для обсмажування;
3 ст. л. олії для додавання в тісто;
сіль;
2 ½ -3 ст. просіяного високосортного борошна.
Приготування:
Беремо суху глибоку посудину і наливаємо в неї теплий кефір;Вбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок та дрібнозернисту сіль;Додаємо харчову соду, не гашену оцтом, і все гарненько вимішуємо;Тепер додаємо соняшникову рафіновану олію;Кілька разів просіюємо високосортне борошно і порціями додаємо його в рідку основу;Спочатку все гарненько перемішуємо лопаткою, а потім вимішуємо тісто руками;У нас повинно вийти м’яке, але в міру еластичне тісто;Горизонтальну поверхню посипаємо просіяним високосортним борошном і викладаємо замішане тісто;Ділимо його на дві рівноцінні частини;З кожного шматка тіста розкачуємо лист, товщина якого не повинна перевищувати 10 мм;З тіста вирізаємо за допомогою склянки чи спеціальної форми однакові кружечки;У центрі робимо отвір за допомогою кришки або стопки;Беремо глибоку сковороду або сотейник, наливаємо туди олію;Розігріваємо його на максимальному вогні і кладемо туди заготовки пончиків;Обсмажуємо пончики з обох сторін рівномірно до утворення рум’яної скоринки;Спочатку обсмажені пончики викладаємо на тканинний або паперовий рушник;Як тільки масляні надлишки вбере в себе серветка, пончики перекладаємо на тарілку, а зверху посипаємо їх просіяною цукровою пудрою.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев