De aceea, vă recomandăm salatele din legume proaspete pentru prânz, să le asortați cu carne de pui de la Rogob, coaptă și condimentată. Aici vedeți rețeta pentru a obține carne de pui aromată și fină:
Ingrediente:
-O jumătate de piept de pui dezosat, fără piele.
-1 linguriță sare
-½ linguriță piper negru măcinat
2lingurițe de boia dulce
1linguriță busuioc uscat
1 linguriță oregano uscat
2 lingurițe semințe de chimen
3 lingurițe zahăr brun
2 lingurițe usturoi granulat
Marinadă:
350 ml iaurt gras sau lapte bătut
½ din condimentul aromat uscat de mai sus
½ linguriță sare
2 linguri de sos sos mediu iute preparat dintr-un mixt de ardei rosu jalapeno afumat, piper, oțet din coniac, apă, sare, zahăr
1 linguriță usturoi granulat sau 2 căței de usturoi zdrobiți
Alegem un container potrivit în care punem fileul de pui și îl acoperim cu marinada aromată de iaurt pe care am pregătit-o din ingredientele de mai sus. Iaurtul trebuie să acopere bine carnea.
A doua zi scoatem carnea de la frigider cu 3-4 ore înainte de gătirea puiului. Carnea trebuie să se încălzească încet și să ajungă la temperatura camerei. Nu se prăjesc sau coc piese de carne scoase direct din frigider deoarece se contractă și devin tari.Am scos carnea și șters un pic surplusul de marinadă, după care amuns bine de tot pieptul de pui cu ulei de măsline. Îl mai întoarcem de pe o parte pe alta și adăugăm restul condimentelor. Setăm cronometrul la 20 de minute, punem carnea în cuptorla 230 C și așteptăm. Pieptul de pui nu trebuie întors în timpul coacerii, iar după ce îl scateți din cuptor lăsați-l pe vreo 8 minute într-o parte, pentru ca acesta să devină și mai fraged.
Poftă bună!


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1