Cine o gătește primul să ne spună dacă e așa 😀
Pentru ciupercile umplute avem nevoie de :
14 ciuperci de la medii la mari (de 5 - 6 cm)
1 lingură de ulei de măsline plus încă un pic pentru perierea ciupercilor
3 buc. de hașmă (șalotă),mărunțită în formă de cubulețe
5 - 6 căței de usturoi, tăiat în felii subțiri
3 linguri de nuci tocate
3 linguri de roșii tocate uscate
3 linguri de pătrunjel tocat
1/2 linguriță de sare
Piper, la gust
Pentru dressingul de pătrunjel-lămâie:
1/4 cească de pătrunjel tocat mărunt
1 cățel de usturoi, cubat
1/2 de lămâie
1/2 lingură de oțet roșu sau alb de vin
1/4 cesti de ulei de măsline
Adaos de sare și piper, la gust
Începeți cu dressing-ul pentru a da aromei timp pentru a se dezvolta. Combinați toate ingredientele într-un castron mic și gustați. Reglați nivelul de aciditate, sare și lămâie după preferințele dvs. și puneți deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 175 ° C.
Tăiați tulpinile de la ciuperci. Periați capacele de ciuperci pe ambele părți cu ulei de măsline, presărați interiorul cu puțină sare și piper și puneți-le jos în su într-un vas de copt.
Încălziți o tigaie de dimensiuni medii la foc mediu și adăugați 1 lingură de ulei și cuburile feliate de șalotă. Se prăjește până devin transparente, apoi se adaugă usturoiul tăiat. Se prăjește până cînd se face moale și parfumat apoi se adaugă tulpini de ciuperci tocate anterior. Se prăjește până se rumeneste, se amestecă ocazional, apoi se scoate tigaia de pe foc. Se amestecă prin ingredientele de umplutură rămasă (nuci, roșii, pătrunjel).
Umpleți fiecare cap de ciupercă cu umplutura și coaceți timp de 15 - 20 de minute sau până când ciupercile sunt maro și moi. Dacă roșiile sau pătrunjelul încep să ardă, acoperiți tava cu o folie.
Serviți ciuercile cu dressing-ul pe partea laterală.
Poftă bună!😊


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев