Vezi mai jos rețeta clasică la soleanca ta preferată.
Ingrediente:
200 grame carne afumată de la Rogob;
300 grame de salam Rogob;
1 ceapă mare;
4-5 castraveți murați;
1 morcov mare;
3-4 linguri pastă de tomate;
Pătrunjel;
200 gr măsline;
Lămâie,
Sare și piper după gust.
Preparare:
Ceapa tăiată mărunt și morcovul dat prin răzătoare se pun la călit în puțin ulei pentru câteva minute. Adăugăm pasta de tomate și lăsăm pentru încă două minute, după care se adaugă afumătura, salamul și castraveții murați, toate tăiate pai și amestecăm totul bine.
Peste câteva minute acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă până se pătrund aromele. Gustăm soleanca și adăugam piper și sare, dacă este nevoie. La sfârșit punem măslinele, pătrunjelul tocat, așteptăm să dea în clocot și oprim focul. Se servește fierbinte, cu felii de lămâie.
Poftă bună!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев