Ingrediente:
- Cartofi
- Cârnăciori de la Rogob
- Bacon
- Ceapă
- Ulei de măsline
- Usturoi și mirodenii după preferință
- O jumătate de măr
- Un pahar de cidru de mere
Metoda de preparare:
Rumenim cârnăciorii un pic la tigaie în ulei, după, îi punem într-un vas deoparte. Curățim cartofii după care ii spălăm bine și îi tăiem felii un pic mai grosute. Îi amestecam într-un castron cu sare, ceapă, ulei de masline sau cu alte condimente care vă mai plac (busuioc, cimbru, etc.), după care îi așezăm într-o tavă (de preferat de sticlă) cu capac. Dacă nu avem o tavă cu capac, vom acoperi tava cu o folie de aluminiu.
Punem tava la copt, o lăsăm aproximativ 45 de minute la foc mediu după care o scoatem si adaugăm carnăciorii tăiati felii potrivite sau îi lăsăm întregi și adăugăm un pahar de cidru și câteva felii de măr.
Punem tava inapoi în cuptor, dar de această dată fără capac și o mai lasam 20 - 30 minute, până încep și cartofii să se rumenească.
Scotem din cuptor și servim la masă cu plăcere.
Poftă bună!😉


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев