17 лютого у ДНЗ "Решетилівський професійний аграрний ліцей ім.І,Г,Боровенського" у виробничій лабораторії пекарів відбувся 5-й ,заключний день практичного туру конкурсу професійної майстерності "Кращий пекар ліцею 2016".Цього дня конкурсантки змагалися у майстерності виготовлення здобного кренделя виборзького сувенірного.Це завдання практичного туру відповідає вимогам 3-го кваліфікаційного розряду Держстандарту пекаря.Конкурсантки самостійно добирали сировину,необхідну для виробу,розраховували кількість окремих компонентів відповідно до рецептури,готували опару,замішували тісто,вели спостереження за процесом тістоведення,проводили обминку,визначали готовність тіста,розробляли тісто та формували вироби,виготовляли прикраси для кренделя та кріпили їх на напівфабрикат,випікали оздоблені,готові до випічки напівфабрикати. Критерії оцінювання: 1 Виробнича культура (організація робочого місця та праці,зовнішній вигляд учасника,дотримання санітарно-гігієнічних правил )-10 балів;
2.Дотримання технології підготовки сировини-10 балів;
3.Дотримання технології тісто ведення-20 балів;
4.Дотримання технології оброблення тіста та формування виробів-20 балів;
5.Майстерність робочих прийомів-20 балів;
6.Якість виготовлених виробів-25 балів;
7.Оригінальність та ступінь складності-15 балів; 8.Дотримання правил безпеки праці-10 балів;
9.Дотримання норми часу-5 балів;
10.Використання інструменту,інноваційних робочих технологій-10 балів
Максимальна сума балів за виконання цього практичного завдання-145 балів
Після підведення підсумків за перерахованими критеріями були визначені переможці:
1 місце-Гізатулліна Альбіна-140 балів;
2 місце-Юрченко Жанна-135 балів;
3 місце-Кущ Аня-133 бала
Вітаемо Гізатулліну Альбіну з перемогою у виготовленні одного з практичних завдань-виговленні кренделя виборзького сувенірного!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев