Послание к Филиппийцам
Тѣ́мже, возлю́бленнiи мои́, я́коже всегдá послýшасте менé, не я́коже въ пришéствiи моéмъ тóчiю, но ны́нѣ мнóго пáче во отшéствiи моéмъ, со стрáхомъ и трéпетомъ своé спасéнiе содѣвáйте: Бóгъ бо éсть дѣ́йствуяй въ вáсъ и éже хотѣ́ти и éже дѣ́яти о благоволéнiи. Вся́ твори́те безъ роптáнiя и размышлéнiя, да бýдете непови́нни и цѣ́ли, чáда Бóжiя непорóчна посредѣ́ рóда стропти́ва и развращéна, въ ни́хже явля́етеся я́коже свѣти́ла въ мíрѣ, слóво живóтно придержáще, въ похвалý мнѣ́ въ дéнь Христóвъ, я́ко не вотщé текóхъ, ни вотщé труди́хся.
Итак, возлюбленные мои, как вы всегда были послушны, не только в присутствии моем, но гораздо более ныне во время отсутствия моего, со страхом и трепетом совершайте свое спасение, потому что Бог производит в вас и хотение и действие по Своему благоволению. Всё делайте без ропота и сомнения, чтобы вам быть неукоризненными и чистыми, чадами Божиими непорочными среди строптивого и развращенного рода, в котором вы сияете, как светила в мире, содержа слово жизни, к похвале моей в день Христов, что я не тщетно подвизался и не тщетно трудился.
Евангелие от Луки
И бы́сть егдá моля́шеся еди́нъ, съ ни́мъ бѣ́ху ученицы́: и вопроси́ и́хъ, глагóля: когó мя глагóлютъ нарóди бы́ти? Они́ же отвѣщáвше рѣ́ша: Иоáнна крести́теля: инíи же илiю́: друзíи же, я́ко прорóкъ нѣ́кiй от дрéвнихъ воскрéсе. Речé же и́мъ: вы́ же когó мя глагóлете бы́ти? Отвѣщáвъ же пéтръ речé: Христá Бóжiя. О́нъ же запрéщь и́мъ, повелѣ́ никомýже глагóлати сегó, рéкъ, я́ко подобáетъ Сы́ну человѣ́ческому мнóго пострадáти, и искушéну бы́ти от стáрецъ и архiерéй и кни́жникъ, и убiéну бы́ти, и въ трéтiй дéнь востáти.
В одно время, когда Он молился в уединенном месте, и ученики были с Ним, Он спросил их: за кого почитает Меня народ? Они сказали в ответ: за Иоанна Крестителя, а иные за Илию; другие же говорят, что один из древних пророков воскрес. Он же спросил их: а вы за кого почитаете Меня? Отвечал Петр: за Христа Божия. Но Он строго приказал им никому не говорить о сем, сказав, что Сыну Человеческому должно много пострадать, и быть отвержену старейшинами, первосвященниками и книжниками, и быть убиту, и в третий день воскреснуть.
Нет комментариев