ԱՐևԵԼՅԱՆ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ.... 🍪🥜🌰🥐
բաղադրատոմսը
ԽՄՈՐԻ ՀԱՄԱՐ
400 գ կարագ
1 բաժակ գոլ ջուր (200մլ)
0,5 թեյի գդալ սոդա
1 պտղունց աղ
ալյուր այնքան որ ստացվի էլաստիկ ձեռքերին չկպչող խմոր
ՄԻՋՈՒԿԻ ՀԱՄԱՐ
2 բաժակ ընկույզ
1 թեյի գդալ դարչին
5-6 թեյի գդալ շաքարավազ
ՕՇԱՐԱԿԻ ՀԱՄԱՐ
️0,5 կգ շաքարավազ
1,5 բաժակ ջուր (բաժակի չափը =200 մլ)
5-6 հատ մեխակ
դարչին /ոչ աղացած/ 1 կտոր
0,5 թեյի գդալ կիտրոնի աղ
1 ճաշի գդալ մեղր
Թխել 180°C-ում մոտավորապես 50-55 րոպե
400 գ կարագը հալեցնել գազօջախի վրա,, ավելացնել 1 բաժակ (200մլ) գոլ ջուր, լցնել ամենը հարմար թասի մեջ որ աշխատելը հեշտ լինի, ավելացնել մեկ պտղունց աղ, կես թեյի գդալ սոդա..խառնել ամենը և ավելացնել ալյուր... Ալյուրն ավելացնում ենք այնքան մինչև խմորը կդառնա փափուկ էլաստիկ խմոր....որի հետ աշխատելը հեշտ կլինի......Խառնել գդալով ... հետո արդեն ձեռքերով հունցում ենք խմորը... ...
Երբ արդեն խմորը սկսում է մեզ ենթարկվել, մի փոքր ալյուր ենք շաղ տալիս սեղանին... Խմորը մի փոքր էլ թաթախելով ալյուրի մեջ հունցում ենք սեղանին և ալյուր ցանած սեղանին կտրում ենք ընկույզից մի փոքր մեծ գնդիկներ և պետք է լինի մոտավորապես 35- 40 հատ...Գնդերը բացում ենք սեղանին .....կարկանդակների նման.. մեջը դնում միջուկը կես ճաշի գդալի չափով... և նորից ամուր փակում կարկանդակների նման...Որից հետո շրջում ենք հակառակ կողմի վրա և շիպցիով «կնճմթելով» նախշեր ենք տալիս բոլոր կողմերից գնդերի վրա....և տեղափոխում յուղաթղթի վրա:Եվ այդպես բոլոր գնդերի վրա... Կարող եք պատրաստել և կարկանդակների տեսքով և նաև եռանկյունանման.: Թխում ենք մոտ 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ մոտավորապես 50-55 րոպե...Թխելու ենք մինչև նուրբ ոսկեգունելը...Գոլանալուց հետո ասեղով ծակում ենք:
Ամանի մեջ լցրած թխվածքի վրա լցնում ենք պատրաստի օշարակը .....կամ թխվածքը տեղափոխում ենք օշարակով տարայի մեջ:
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 4