Предыдущая публикация
Համեղ քյուֆթա եմ բերել խումբ...
Մի փոքր շտապելուց լավ կլոր չստացվեց, շտապում էի բայց էնքան եմ <ծեծել > 😃 որ գերազանց ծակոտկեն ստացվեց,,,
Ու շաաատ համեղ էր...
Հիմա հարց....😃🤔 👉 ԴԵ ԱՍԵՔ ՏԵՍՆԵՆՔ ՍԻՐՈՒ՞Մ ԵՔ .....
հըըմ🤔🙄
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 15
/ OTAKOV CECEL AYQAN MINCHEV MIIS@ DARNA XMORANMAN./ kam fud processorov./qyufta cecelu sarq/..
--մեր հայկական , ավանդական կերակրատեսակներից է, որը հասել է մեզ դարերի խորքից և պահպանվել է մինչ մեր օրերը---Այն դարձել է մեր տոնական , խնջույքների սեղանների զարդը--Նախկինում իհարկե պատրաստման ձևը այլ է եղել--պատրաստել են սալաքարի վրա դրված, ծեծել են միսը հատուկ փայտե մուրճի (թոխմախ) միջոցով---ծեծել են միսը այնքան մինչև դարձել է միասեռ զանգված---- Բայց հիմա միսը մշակում են այլ կերպ պահպանելով մշակման բոլոր տեխնոլոգիաները----- Միսը պետք է ունենա մարմնի բնական 36%- ջերմաստիճանի փոխարեն --- իջեցված 10%-ջեմաստիճան և անց կացնել մսաղացով---- որից հետո հատուկ հարող մեքենայի միջոցով (որը պտտվում է մեկ րոպեում- 3000 շուրջ պտույտ), միսը վեր է ածվում այսպես ասած(ՔԱՎԱՌԻ ՔՈՒՖԹԱՅԻ)-Ավելացնում ենք ալյուր, հարելու, այսինքն խփելու ընթացքում ավելացնում են աղը (1 կգ-ին 30 գրամ---աղ)--------Քանի որ միսը ունի սպեցիֆիկ համ և հոտ ավելացնում ենք նաև կոնյակ--Կտրատում ենք սոխը շատ մանր և ավելացնում ենք մսին---- Պետք է հարել ձեռքով.... այ...ЕщёՄեր համով-հոտով < Քյավառի քյուֆթա>-ն..
--մեր հայկական , ավանդական կերակրատեսակներից է, որը հասել է մեզ դարերի խորքից և պահպանվել է մինչ մեր օրերը---Այն դարձել է մեր տոնական , խնջույքների սեղանների զարդը--Նախկինում իհարկե պատրաստման ձևը այլ է եղել--պատրաստել են սալաքարի վրա դրված, ծեծել են միսը հատուկ փայտե մուրճի (թոխմախ) միջոցով---ծեծել են միսը այնքան մինչև դարձել է միասեռ զանգված---- Բայց հիմա միսը մշակում են այլ կերպ պահպանելով մշակման բոլոր տեխնոլոգիաները----- Միսը պետք է ունենա մարմնի բնական 36%- ջերմաստիճանի փոխարեն --- իջեցված 10%-ջեմաստիճան և անց կացնել մսաղացով---- որից հետո հատուկ հարող մեքենայի միջոցով (որը պտտվում է մեկ րոպեում- 3000 շուրջ պտույտ), միսը վեր է ածվում այսպես ասած(ՔԱՎԱՌԻ ՔՈՒՖԹԱՅԻ)-Ավելացնում ենք ալյուր, հարելու, այսինքն խփելու ընթացքում ավելացնում են աղը (1 կգ-ին 30 գրամ---աղ)--------Քանի որ միսը ունի սպեցիֆիկ համ և հոտ ավելացնում ենք նաև կոնյակ--Կտրատում ենք սոխը շատ մանր և ավելացնում ենք մսին---- Պետք է հարել ձեռքով.... այսինքն ձեռքով խփելով կամ ինչպես ասում են (ծեծելով)--- մինչև միսը էլ ավելի սպիտակի և խտություն ստանա - --և ստանա հաճելի գույն , համ ու հոտ--Թրջում ենք ձախ ձեռքը- և գունդ ձևավորում- որից հետո գունդը դնում ենք սառը ջրի մեջ եփվելու------Զանգվածը պետք է խիտ լինի , այսինքն ջրիկ չլինի--- և ձեռքով կլոր գուդ ձևավորած----- Թողնել որ եռա---եռալուց հետո- քանի որ միսը եփում է 75 աստիճանի տակ, թողնում ենք որ եփվի 1 ժամվա ընթացքում---Չմոռանամ ասել, որ ամպայման պետք է հեռացվի այսպես ասած(ՔԱՓԸ)--որպեսզի օտար համեր չառաջանան---- Գավառի( ՔՅԱՎԱՌԻ )ժողովուրդն ասում է----ՔՅՈՒՖԹԱՆ ԿՏՐԵԼՈՒՑ ՊԵՏՔ Է ՁԱՅՆ ՀԱՆԻ:-ԵԹԵ ՔՈՒՖԹԱՆ Չ,ՃԼԹԱՑ--- ՈՒՐԵՄՆ ՔՅՈՒՖԹԱ ՉԷ : Մատուցում ենք 65-70%-ջերմությամբ և իհարկե ճաշակում օղիով-
Քավառի քյուֆթա(կոլոլակ)--
ԾԵԾԱԾ ՄԻՍ---1 կգ, սոխ--80գր(1հատ ), ալյուր- 1 ճաշի գդալ, կոնյակ- 50 մլգ, Ձու 1 հատ ...
ԽԱՎԱՐՏԸ--- Աճառ--200գր, սունկ -200գր, սոխ-150գր, կարագ-200գր--
--ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ--
..Isk ayn epum en naxatesvac zhamanaki mej:Angam qich epeluc ete lav cecvac che ktrum es u tesnum vor voch mi cakoti el chka:
Odic chenq asum: Ev @ndhanrapes duq dzer imacacy giteq menq el mery: