«Թոքը մանր-մանր կտրատեցի՞ք, սոխն ալ փարակ-փարակ , կրակն ալ մարմանդ-մարմա՞նդ»...ՈՒ Թոմատեսով...
Հիշեցի՞ք կինոնկարը: -
-Պատրաստեք տժվժիկ հետևյալ բաղադրատոմսով-----
Այն Հայկական մսով ուտեստ է----- և կարելի է մատուցել տոնական սեղաններին:Լյարդից կերակուրները շատ օգտակար են, դրանց մեջ մեծ քանակի Ա վիտամին կա, որը շատ կարևոր է աճի և տեսողության համար:Լյարդով կերակուր պատրաստելիս պետք է հաշվի առնել, որ այն երկար եփել չի կարելի, քանի որ դրանից լյարդը կոշտանում է: Իրականում այս հայկական կերակրատեսակը պատրաստում են ենթամսամթերքներից՝ լյարդ, թոք, կերակրափող, երիկամներ,ճարպ(курдючное сало)-Բայց մենք հիմա կպատրաստենք ինչպես հայերս ենք ասում՝ Ջիգյարով...
Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ----տժվժիկ
Տավարի լյարդ- 400 գրամ
սոխ -4 գլուխ
աջիկա կամ տոմատի մածուկ
լոլիկ -երկու հատ
յուղ կամ ձեթ
աղ
սև պղպեղ
մաղադանոս
Ինչպես պատրաստել
Տավարի լյարդը թեթևակի թակել--և թաղանթը հեռացնել,---- ոչ մանր կտրտել: Սոխը կիսաօղակների կտրտել, յուղով կամ բուսայուղով տապակել՝ մինչև թափանցիկ դառնա, ավելացնել կտրտած լյարդը, ուժեղ կրակի վրա խառնելով տապակել՝ մինչև լյարդի կտորների վրա կեղև կապի, համեմել աղ ու պղպեղներով, ապա կափարիչ դնել,և եփել մարմանդ կրակի տակ..7-8 րոպե: Լոլիկը քերել, ստացված խյուսին խառնել աջիկան,կամ օգտագործել տոմատի մածուկ---- այս զանգվածը լցնել տժվժիկի վրա, եփել 2-3 րոպե: Մատուցելիս վրան ցանել կտրատված մաղադանոս և զարդարել պղպեղի օղակներով-
Ու ... Բարի ախորժակ...👍💁♀
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев