Բաղադրիչներ
կարագ - 200գր
ալյուր - 150գր
փխրեցուցիչ - 1թ/գդ
ձու - 2 հատ
շաքարավազ - 100գր
շաքարի փոշի - 2ճ/գդ
շոկոլադ սպիտակ - 25գր
շոկոլադ սև - 25գր
Պատրաստման եղանակ
Սկզբում կտրատում ենք կարագը և թողնում սենյակային ջերմաստիճանում, որ փափկի:Առանձնացնում ենք 1 ձվի դեղնուցը սպիտակուցից: Խառնում ենք ալյուրը և փխրեցուցիչը, ապա ավելացնում փափկած կարագը, 1 ձուն և մյուս ձվի առանձնացված դեղնուցը և լավ խառնում:Սռացված խմորը տեղափոխում ենք սառնարան 20րոպեով:
Արդեն սառած խմորը բացում ենք 0,5սմ հաստությամբ շերտով, այնուհետև կտրատում ենք 8սմ երկարության և 0,5սմ լայնության ժապավեններ և շարում դրանք բուսայուղով պատված և ալյուրով շաղախված տապակի վրա:Հարում ենք ձվի սպիտակուցը և քսում ժապավենների վրա: Խառնում ենք շաքարավազը շաքարի հետ, շաղ տալիս ժապավենների վրա և եփում ջեռոցում 10-12րոպե 180 աստիճանում:
Կտրատում ենք սև և սպիտակ շոկոլադը, տեղադրում առանձին ամանների մեջ և դնում միկրոալիքային վառարանի մեջ հալչելու:
Պատրաստի թխվածքաբլիթները մի ծայրով թաթախում ենք սև շոկոլադի մեջ, մյուսով`սպիտակ:
Շոկոլադը սառչելուն պես «լուցկիները» պատրաստ են :
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев