Предыдущая публикация
Паспрабуйце адгадаць гэтыя стравы ў крыжаванцы.
Па гарызанталі:
1. Вядомая гэтая страва з сярэдзіны XVIII стагоддзя як адзін з варыянтаў мачанкі — мяснога соусу, у які мачалі бліны. Але папулярнай стала ў ХIХ стагоддзі дзякуючы супадзенню назвы з прозвішчам каханай паэта Адама Міцкевіча.
2. Беларуская страва, разнавіднасць зразаў, якая спалучае ў сабе бульбяную абалонку і сакавітае мясное начынне.
4. Самая вядомая і любімая бульбяная страва беларускай кухні.
Па вертыкалі:
3. Аснова гэтай смачнай стравы — кавалачкі цеста з пшанічнай, жытнёвай або грэцкай мукі. Таму яе можна лічыць сваячкай італьянскай лазанні.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3