Тимьяндын дарылык касиети жана жытынан улам элдер ага чай демдеп башташкан. Бул таң калыштуу эмес, анткени тимьян жараларды айыктырат, ооруну басат, тынчтандырат... Бул кичинекей чөптүн канча пайдалуу касиеттери бар! Мындан тышкары, тимьян ар кандай климаттык шарттарда, көптөгөн өлкөлөрдө өсөт.
Тимьян кошулган чай өзгөчө жыты жана даамы бар. Бул чай дененин күч-кубатын жана өндүрүмдүүлүгүн жогорулатат.
Тимьяндын курамында клетканын генетикалык материалын коргой турган полифенол сыяктуу бир зат бар. Ошондой эле сагыз, органикалык кислоталар, каротин, В жана С витаминдери, чайырлар жана башкалар.
Сасык тумоо, жөтөл, тамак сиңирүү ооруларында тимьян кошулган чай сунушталат. Тимьян узакка созулган оор оорулардан кийин организмдин күчүн калыбына келтирет. Байыркы грек тилинде "тимьян" сөзү рухтун күчү деп аталганы бекеринен эмес.
Тимьян чайын ысык же жылуу ичкен жакшы. Тимьян кошулган ысык чай суукта жылуулук, ысыкта салкындык берет, анын өзгөчөлүгү ушунда. Ошондой эле тимьян кошулган чай аллергиянын пайда болушунан сактайт.
тимьян менен чай кантип демдөө керек?
- Чопо, айнек, чоюн жана фарфор идиштер тимьян менен чай жасоого эң ылайыктуу.
- Чайнекти адегенде кайнак суу менен чайкоо керек. Чай жалбырагынын көлөмү адаттагыдан аз болушу керек.
- Анан чайнекке кургак же жаңы тимьянды кошуу керек, бирок алаксып калбаңыз, бир аз жетиштүү.
- Тимьян кошулган чайды эртең менен ичкен жакшы, анткени анын дем берүүчү таасири бар.
- Бул суусундукка бир аз бал кошсоңуз болот. Бул чайга өзгөчө даам берет.
Тимьяндын минималдуу саны бар, жана аны күн сайын ичүүгө болот, чоңдор үчүн гана эмес, балдар үчүн да.
Мен аны жакшы көрөм!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 2