💐☘️💐
ВТОРНИК, 29 ОКТЯБРЯ 2024 ГОДА. (16 ОКТЯБРЯ 2024 ГОДА ПО СТАРОМУ СТИЛЮ). СЕДМИЦА 19-Я ПО ПЯТИДЕСЯТНИЦЕ, ГЛАС ПЕРВЫЙ. ПОСТА НЕТ. (ТРОПАРИ, КОНДАКИ, ВЕЛИЧАНИЯ, МЫСЛИ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОФАНА ЗАТВОРНИКА ЧИТАЕМЫЕ ВО ВТОРНИК).
Мч. Лонгина сотника (I), иже при Кресте Господни. Прп. Лонгина, вратаря Печерского, в Дальних пещерах (XIII-XIV). Прп. Лонгина Яренгского (1544-1545). Прп. Евпраксии, игумении (кн. Евфросинии), Псковской. Прп. Мала отшельника. Прп. Галла, Ирландского, просветителя Щвейцарии (630) (Кельт. и Брит.). Прп. Савина, монаха (Греч.).
ТРОПАРИ, КОНДАКИ, ВЕЛИЧАНИЯ ЧИТАЕМЫЕ ВО ВТОРНИК.
ТРОПАРЬ КРЕСТИТЕЛЮ И ПРЕДТЕЧЕ ИОАННУ, ГЛАС 2
Па́мять пра́веднаго с похвала́ми, / тебе́ же довле́ет свиде́тельство Госпо́дне, Предте́че: / показа́л бо ся еси́ вои́стинну и проро́ков честне́йший, / я́ко и в струя́х крести́ти сподо́бился еси́ Пропове́даннаго. / Те́мже за и́стину пострада́в ра́дуяся, / благовести́л еси́ и су́щим во а́де Бо́га, я́вльшагося пло́тию, / взе́млющаго грех ми́ра / и подаю́щаго нам ве́лию ми́лость.
КОНДАК КРЕСТИТЕЛЮ И ПРЕДТЕЧЕ ИОАННУ, ГЛАС 2
Проро́че Бо́жий и Предте́че благода́ти, / главу́ твою́, я́ко ши́пок свяще́ннейший от земли́ обре́тше, / исцеле́ния всегда́ прие́млем, / и́бо па́ки, я́коже пре́жде, / в ми́ре пропове́дуеши покая́ние.
МУЧЕНИКУ ЛОНГИНУ СОТНИКУ
ТРОПАРЬ, ГЛАС 4
Му́ченик Тво́й, Го́споди, Ло́нгин,/ во страда́нии свое́м вене́ц прия́т нетле́нный от Тебе́, Бо́га на́шего:/ име́яй бо кре́пость Твою́,/ мучи́телей низложи́,/ сокруши́ и де́монов немощны́я де́рзости./ Того́ моли́твами/ спаси́ ду́ши на́ша.
КОНДАК, ГЛАС 4
Ве́село возра́довася Це́рковь/ в па́мяти днесь при́снопамятнаго/ страда́льца Ло́нгина,/ взыва́ющи: Ты моя держа́ва, Христе́,// и утвержде́ние.
ВЕЛИЧАНИЕ
Велича́ем тя,/ страстоте́рпче святы́й Ло́нгине,/ и чтим честна́я страда́ния твоя́,/ я́же за Христа́/ претерпе́л еси́.
ПРЕПОДОБНОМУ ЛОНГИНУ, ВРАТАРЮ ПЕЧЕРСКОМУ, В ДАЛЬНИХ ПЕЩЕРАХ
ТРОПАРЬ, ГЛАС 1
Преподо́бне и Богоблаже́нне о́тче Ло́нгине,/ врат монасты́рских опа́сный храни́телю,/ опа́снейший же и неусы́пный свои́х чу́вствий/ от вся́каго мирска́го суе́тствия затвори́телю,/ моли́ наре́кшаго Себе́ дверь Го́спода Сла́вы,/ да отве́рзет нам дверь ми́лости Своея́.
КОНДАК, ГЛАС 8
Врато́м земны́м приседя́ и о́ным с послуша́ния вне́шнима очи́ма наблюда́я,/ Небе́сная врата́ при́сно у́мныма свои́ма очи́ма наблюда́л еси́, преподо́бне Ло́нгине,/ в ня́же уже́ вшед и та́мошния красоты́ сподо́бився, моли́ся Го́сподеви,/ да и мы полу́чим вход Ца́рствия Небе́снаго.
ВЕЛИЧАНИЕ
Ублажа́ем тя,/ преподо́бне о́тче Ло́нгине,/ и чтим святу́ю па́мять твою́,/ наста́вниче мона́хов/ и собесе́дниче а́нгелов.
ПРЕПОДОБНОМУ ЛОНГИНУ ЯРЕНГСКОМУ
ТРОПАРЬ, ГЛАС 1
Свы́ше Боже́ственною благода́тию просвети́вся Богому́дре,/ мно́гим терпе́нием во вре́менней жи́зни тече́ние соверши́л еси́,/ те́мже и по успе́нии источа́еши чудесе́м благода́ть,/ и́же с ве́рою приходя́щим к тебе́, Ло́нгине всебла́женне./ Сла́ва Да́вшему ти кре́пость,/ сла́ва Просла́вльшему тя в чудесе́х,/ сла́ва Де́йствующему тобо́ю всем исцеле́ние.
КОНДАК, ГЛАС 2
Вы́шних улучи́ти, прему́дре, жела́я,/ до́лу кра́сных, му́дре, преоби́дел еси́,/ и Христо́ви обнища́вшему, сообнища́,/ ра́дуяся, после́довал еси́, Ло́нгине,/ к Нему́ же приле́жно непреста́й моля́ся о всех нас.
ВЕЛИЧАНИЕ
Ублажа́ем тя,/ преподо́бне о́тче Ло́нгине,/ и чтим святу́ю па́мять твою́,/ наста́вниче мона́хов/ и собесе́дниче а́нгелов.
МЫСЛИ СВЯТИТЕЛЯ ФЕОФАНА ЗАТВОРНИКА ЧИТАЕМЫЕ ВО ВТОРНИК.
(Кол. 2, 20–3, 3; Лк. 9, 23–27). Не стыдись исповедать Господа Иисуса Христа воплотившимся Сыном Божиим и искупившим Своею крестною смертию, воскресением же и вознесением Своим открывшим нам вход в Царство Небесное. Если ты постыдишься, то и Он постыдится тебя, “когда приидет во славе Своей и Отца и святых Ангелов”. Ныне в обществе пошла мода совсем не говорить о Господе и о спасении, тогда как в начале только и речей было, что об этих дорогих предметах. К чему больше лежит сердце, о том и речь охотнее течет. Неужели же к Господу меньше стало лежать сердце? Судя по речам, должно быть так. Одни совсем не ведают Его, другие холодны к Нему; опасаясь попасть на таких, и те, которые теплы ко Господу, не заводят о Нем речи, и священство молчит. И вышло, что речь о Господе Спасителе и о главном нашем деле — спасении — исключена из круга речей, принятых в обществе. Что ж, скажете, неужели только и говорить, что об этом? Зачем же только об этом? Обо всем можно говорить с этой точки зрения, так что речь вообще будет оттенена духом Христовым. Тогда и можно будет угадать, говорят ли христиане или язычники, а ныне вы этого не угадаете ни по речам, ни по писаниям. Пересмотрите все журналы, о чем только там не пишут? Но повести речь по–христиански никому нет охоты. Мудреное время!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев