Tarkibi:
Sabzi - 600 g
Piyoz - 100 g
Guruch - 600 g
Paxta yog'i - 200 ml
Qo'ziqorin pulpasi - 600 g
Sarimsoq boshi - 2 dona.
Tuz - 2 choy qoshiq.
Zira (kumin)
Ovqatlanish:
1. Savzi sabzaga aylantirilishi kerak, piyoz esa juda nozik halqalar emas. Sabzi juda ko'p bo'lishi kerak, va u juda katta, juda yosh bo'lmasligi kerak, shuning uchun uning shakli saqlanadi. O'zbekistonda pishloq uchun sariq sabzi ishlatiladi, lekin boshqa ko'plab mamlakatlarda bularni topish qiyin.
2. Guruchni yuvish va sovuq suvda 30-40 daqiqa davomida namlash kerak.
3. Yaxshi isitish qozonga yog'ni yog'diring va uni isitishga ruxsat bering. Yog 'sepilgan piyoz qaynab turgan yog'ga olib kelishi kerak.
4. Oltinni jigarrang bo'lguncha piyozni yuqori issiqlikdan qizdiring. Keyinchalik qo'shib beradigan go'sht qovurish emas, balki qovurilgan bo'lishi uchun sharbatni tark etishi kerak.
5. Endi go'shtni qo'ying, olov hali ham katta.
6. Qoshiqlangunga qadar go'shtni qovuring.
7. Sabzi qo'shing, aralashtiramiz va yumshoq 5-7 daqiqagacha pishiring.
8. Endi biz 500 ml suvni quyamiz, o'rtada yuqori sariyog'dan faqat soyulmuş sarimsoq qo'yamiz. Agar qaynatib olib, sarimsoqni olib tashlang va bir chetga qo'ying. Tuz qo'shing. Bu shunchalik zarurki, suv tayyor palovga qaraganda salbiyroq edi, chunki guruch tuzning bir qismini olib tashlaydi.
9. Guruchni sug'urib oling va uni biroz ko'taring. Suv bir oz guruchni qoplashi kerak. Keling, suvni deyarli yo'qolgunga qadar 10-15 daqiqa davomida pishiramiz. Agar juda ko'p suv bo'lsa, suv tezroq bug'langanda guruchda teshik ochishingiz kerak.
10. Suvning asosiy qismi so'rilganida, sarimsani o'rtasiga qaytarib, guruchni ozgina pounded zira seping va qopqog'ini mahkam yoping. Qopqoq qopqoq bo'lmasa, sizni ta'vil qiluvchi idishdagi qopqog'ini va qopqoqning yuqori qismini yopishingiz mumkin.
11. Yong'in zaiflashib, 20-25 daqiqaga qoldirilishi kerak. Endi pilaf tayyor.
12. Tayyorlangan oshni plastinkaga slaydga qo'ying, ustiga sarimsoq bilan bezang. Pishiriq pomidor, bodring va piyoz va issiq choy o'simlik salatası bilan yaxshi.
Yoqimli ishtaha! )
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев