Risklərin idarə edilməsi
risk Rabitə
Codex Alimentarius Komissiyası
References risk analizi
Risk analizi kimi Codex Alimentarius Komissiyasının məqsədləri üçün müəyyən edilir "üç komponentdən ibarət prosesi: . Risklərin idarə edilməsi, risklərin qiymətləndirilməsi və risk rabitə" (Dünya Sağlamlıq Təşkilatı , 2010)
risk analizi
Qida təhlükəsizliyi tətbiq edilən aşağıdakı ehtiyatları risk analizi paradiqma ümumi təmin edir:
ÜST ərzaq təhlükəsizliyi risk analizinə giriş təmin edən haqqinda:
Qida haqqında Risk Analizi
Ərzaq təhlükəsizliyi risk analizi tarixi inkişaf və cari təcrübənin ümumi verir ki, 2000-ci JIFSAN seminar seriyası Təqdimat:
Risk Analizi : Qida Təhlükəsizlik Təminatı Yeni Paradigm
Risklərin idarə edilməsi
Risklərin idarə edilməsi " Bütün maraqlı tərəflər ilə məsləhətləşmə siyasət alternativləri kütləsi riskinin qiymətləndirilməsi fərqli proses ,,,, nəzərə alaraq risk qiymətləndirilməsi və istehlakçıların sağlamlığının qorunması üçün müvafiq digər amillərlə və üçün Codex Alimentarius Komissiyasının məqsədləri üçün müəyyən edilir ədalətli ticarət təcrübə və təşviqi, müvafiq qarşısının alınması və nəzarət variantları seçerek lazım gələrsə . "( Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı, 2010)
Aşağıdakı ehtiyatlarının ərzaq təhlükəsizliyi risklərinin idarə edilməsi ilə məşğul olan proseslərin ümumi təmin edir:
Birgə FAO / qida təhlükəsizliyi məsələləri ilə risklərin idarə tətbiqi bütün aspektlərini əhatə edən ÜST məsləhətləşmə hesabatı:
Risk Management və Qida Təhlükəsizlik - FAO Ərzaq və Qidalanma Kağız 65
Codex Alimentarius Komissiyasının standartlarının risklərin idarə təlimat :
Prinsipləri və mikrobioloji Risk Management keçirilməsi üçün Təlimatları ( MRM )
Riskin Qiymətləndirilməsi
Risk qiymətləndirilməsi kimi Codex Alimentarius Komissiyasının məqsədləri üçün müəyyən edilir "aşağıdakı addımlar ibarət elmi əsaslandırılmış prosesi: (i) təhlükənin müəyyən edilməsi, (ii) təhlükə xarakteristikası , (iii ) məruz qalma qiymətləndirilməsi və (iv) risk xarakteristikası ."
Risk müəyyən "ərzaq xüsusi bir qida və ya qrupun mövcud ola bilər ki, mənfi sağlamlıq təsirləri və səbəb ola biləcək bioloji, kimyəvi və fiziki maddələrin müəyyən " dir.
Hazard xarakteristikası "The keyfiyyətli və / və ya ərzaq mövcud ola bilər bioloji , kimyəvi və fiziki agentləri ilə bağlı mənfi sağlamlıq təsirləri xarakteri kəmiyyət qiymətləndirməsində var. Kimyəvi maddələr , bir doza cavab qiymətləndirilməsi həyata keçirilməlidir. Bioloji və ya məlumatların əldə əgər fiziki agentlər, bir doza cavab qiymətləndirilməsi həyata keçirilməlidir . "
Exposure qiymətləndirilməsi "müvafiq digər mənbələrdən ərzaq , eləcə də risklərin vasitəsilə keyfiyyətli və / və ya bioloji, kimyəvi və fiziki maddələrin ehtimal suqəbuledici kəmiyyət qiymətləndirilməsi " dir.
Risk xarakteristikası " baş və təhlükənin müəyyənləşdirilməsi , təhlükənin səciyyələndirilməsi və ifşa qiymətləndirilməsi əsasında verilmiş əhalinin tanınmış və ya potensial mənfi sağlamlıq təsirləri şiddeti ehtimalının xidmət qeyri-müəyyənliklər , o cümlədən keyfiyyət və / və ya kəmiyyət qiymətləndirilməsi , " dir. (Dünya Sağlamlıq Təşkilatı , 2010)
Bu ehtiyatlar mikrobioloji təhlükələrin riskin qiymətləndirilməsi müzakirə :
Mikrobioloji risk qiymətləndirilməsi giriş təmin edən ÜST sənəd
Qida haqqında mikrobioloji Risk Qiymətləndirilməsi ( MRA )
Mikrobioloji risk qiymətləndirilməsi ümumi prinsiplərini açıqlayan Codex Alimentarius Komissiyası sənəd
Prinsipləri və mikrobioloji Riskin Qiymətləndirilməsi keçirilməsi üçün təlimatlar
Qidalar mikrobioloji təhlükələrin risk xarakteristikası üçün təlimatlar verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı sənəd:
Qida Mikrobioloji təhlükələri Risk Karakterizasyonu : Təlimatları
Ümumi auditoriya üçün nəzərdə tutulmuşdur bir sual və cavab formatında kimyəvi təhlükələri üçün risk qiymətləndirilməsi qısa təklif edən Toksikoloji Cəmiyyətinin Web-səhifə bir pasaj :
Riskin Qiymətləndirilməsi : Haqqımızda bütün nedir?
Bu yazı risklərin qiymətləndirilməsi və təhlükəsizliyinin qiymətləndirilməsi , ORACBA News 5 (2 ), Bahar 2000 qısa bir məqalə iki adətən qarışıq proseslər arasında fərqlər URL :
Təhlükəsizlik Qiymətləndirilməsi və Risk qiymətləndirilməsi: bəzən daha az
risk Rabitə
Risk rabitə risk qiymətləndiricilər , risk menecerləri , istehlakçılar , sənaye, arasında, təhlükələri və risklər , risk bağlı amillər və risk anlayışları ilə bağlı risk analizi prosesində informasiya və fikir interaktiv mübadiləsi "kimi Codex Alimentarius Komissiyasının məqsədləri üçün müəyyən edilir akademik ictimaiyyət və digər maraqlı tərəflər , riskin qiymətləndirilməsi nəticələrinin izahı və risklərin idarə qərarları əsasında , o cümlədən ". (Dünya Sağlamlıq Təşkilatı , 2010)
Aşağıdakı ehtiyatlarının ərzaq təhlükəsizliyi riski rabitə cəlb proseslərin ümumi təmin edir:
ÜST risk analizi prosesində rabitə və onun rolu risk giriş təmin edən web -səhifə:
risk Rabitə
Risk rabitə müxtəlif yönlü yeddi on-line tutorials A seriyası:
Risk Rabitə Tutorials
: Riskini ünsiyyət vasitəsi , mesaj Xəritəçəkmə izah edən Ətraf Mühitin Mühafizəsi Agentliyi (EPA) bir kitabınız
Fəaliyyət Risk Rabitə : Mesaj Xəritəçəkmə Alətlər Sandıqı
Codex Alimentarius Komissiyası
Bu Codex Alimentarius Komissiyası " ... Birgə FAO / WHO Qida altında Qida Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı (FAO) və ərzaq standartları inkişaf etdirmək üçün Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) , təlimat və bu təcrübə kodları əlaqədar mətnləri ilə 1963-cü ildə yaradılmışdır edilir Standartlarına Proqramı. bu proqramın əsas məqsədləri istehlakçıların sağlamlığının qorunması və ərzaq ticarət ədalətli ticarət təcrübə təmin və bütün qida standartların koordinasiya təşviq beynəlxalq hökumət və qeyri -hökumət təşkilatları tərəfindən həyata keçirilən işlər ". ( Birləşmiş Millətlər / Dünya Səhiyyə Təşkilatı , 1999 -nin Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı Təşkilatı ) ( Codex Alimentarius Komissiyası, 2010)
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев