უგემრიელესი ფენოვანი ხაჭაპურის რეცეპტი.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
კვერცხი - 4 ცალი
წყალი - 1 ჩაის ჭიქა
ძმარი - 3 სუფრის კოვზი
ზეთი - 3 სუფრის კოვზი
ფქვილი - 3 ჩაის ჭიქა
მარგარინი - 400 გრამი
ყველი - 1 კილო
საფეხურები
1 კვერცხი გავთქვიფოთ, დავასხათ თბილი წყალი, დავამატოთ ძმარი, ზეთი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. 400 გრამი მარგარინი გავყოთ სამ ნაწილად. ცომი კარგად გავაბრტყელოთ და ხელით წავუსვათ მარგარინის მესამედი ნაწილი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და შევდგათ მაცივარში 30-40 წუთი.
2 შემდეგ ამოვიღოთ, კარგად გავაბრტყელოთ და წავუსვათ მარგარინის მეორე ნაწილი, გადავკეცოთ და კიდე შევდგათ იმავე დროით მაცივარში. ეს ოპერაცია გავიმეოროთ მესამეთაც. ასეთი ცომი შეიძლება შევინახოთ მაცივარში 2-3 დღე და როცა გვინდა, მაშინ გამოვაცხოთ.
3 მომზადებული ფენოვანი ცომი გავაბრტყელოთ თუნუქის ფურცელზე, დავადოთ ყველის გულსართი, ზემოდან დავადოთ გაბრტყელებული მეორე ცომი, ნაპირები შევუკრათ, ზწმოდან წავუსვათ რძეში ან წყალში გახსნილი კვერცხის გული და შევდგათ კარგად გაცხელებულ აირღუმელში გამოსაცხობად. შუა ცხობის დროს ცეცხლს სიძლიერე მოვუკლოთ.
დავბრაწოთ და გემრიელად მივრთვა

Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 140
Ингредиенты:
Мука пшеничная – 1 кг
Сыр сулугуни – 1 кг
Масло сливочное – 250 г
Яйца – 5 шт.
Вода – 250 мл
Соль
Рецепт ачмы
Приготовление:
Для приготовления рецепта грузинской кухни, ачма, яйца слегка взбить, добавить воду, муку, соль и замесить крутое тесто. Разделить тесто для ачмы на 8 частей, одна часть должна быть больше остальных. Скатать кусочки теста в шарики и оставить на 10 минут. После отстаивания больший шарик раскатать по размеру противня, уложить на смазанный сливочным маслом противень и сверху так же смазать сливочным маслом. Остальные шарики также тонко раскатать, а после опустить на 1-2 минуты в кипящую воду, вынуть и залить холодной водой. Откинуть листы теста на дуршлаг. Сыр натереть на терке, а после мешать со сметаной и половиной масла. На большой пласт теста положить три лепешки, поливая каждую маслом, далее выложить половину сырной начинки и вновь так же три лепешки теста. С верху выложить оставшуюся половину сырной начинки, края нижнего пла...ЕщёАчма
Ингредиенты:
Мука пшеничная – 1 кг
Сыр сулугуни – 1 кг
Масло сливочное – 250 г
Яйца – 5 шт.
Вода – 250 мл
Соль
Рецепт ачмы
Приготовление:
Для приготовления рецепта грузинской кухни, ачма, яйца слегка взбить, добавить воду, муку, соль и замесить крутое тесто. Разделить тесто для ачмы на 8 частей, одна часть должна быть больше остальных. Скатать кусочки теста в шарики и оставить на 10 минут. После отстаивания больший шарик раскатать по размеру противня, уложить на смазанный сливочным маслом противень и сверху так же смазать сливочным маслом. Остальные шарики также тонко раскатать, а после опустить на 1-2 минуты в кипящую воду, вынуть и залить холодной водой. Откинуть листы теста на дуршлаг. Сыр натереть на терке, а после мешать со сметаной и половиной масла. На большой пласт теста положить три лепешки, поливая каждую маслом, далее выложить половину сырной начинки и вновь так же три лепешки теста. С верху выложить оставшуюся половину сырной начинки, края нижнего пласта загнуть, закрыть верхним пластом. Подготовленную таким образом ачму разрезать на квадраты и запекать при 200 °C до образования золотистой корочки.
ინგრედიენტები:
კვერცხი 5
წყალი 300 მლ (აკეთებენ მაწვნითაც)
ფქვილი 1 კგ
ყველი 1.5 კგ
მარილი
კარაქი 350 გ
ტაბულა
ავთქვიფოთ კვერცხი, დავამატოთ წყალი, მარილი, ფქვილი და კარგად ავზილოთ.
ცომი გავყოთ 7-9 ნაწილად, 2 ნაწილი უნდა იყოს დანარჩენზე დიდი. ეს არის პირველი და ბოლო ფენა.
დანარჩენი ნაწილები შიდა ფენებია. დიდი ფენები არ უნდა მოვხარშოთ.
ყველი გავხეხოთ და დავამატოთ მარილი.
კარაქი გავადნოთ და გავაგრილოთ. დიდ ქვაბში ავადუღოთ მარილიანი წყალი.
აჩმის პირველი ფენა, რომელიც დიდია, გავაბრტყელოთ და გავანაწილოთ კარაქწასმულ ფორმაზე ისე რომ ბოლოები გადმოდიოდეს 1- 2 სანტიმეტრით. ცომს კარგად წავუსვათ კარაქი.
აჩმის მეორე ფენა გავაბრტყელოთ მაქსიმალურად თხლად. ფრთხილად ჩავდოთ ის ადუღებული წყლით სავსე ქვაბში, ისე რომ არ მიიკროს. ვხარშოთ 10-15 წამი. ფრთხი...Ещёაჩმა
ინგრედიენტები:
კვერცხი 5
წყალი 300 მლ (აკეთებენ მაწვნითაც)
ფქვილი 1 კგ
ყველი 1.5 კგ
მარილი
კარაქი 350 გ
ტაბულა
ავთქვიფოთ კვერცხი, დავამატოთ წყალი, მარილი, ფქვილი და კარგად ავზილოთ.
ცომი გავყოთ 7-9 ნაწილად, 2 ნაწილი უნდა იყოს დანარჩენზე დიდი. ეს არის პირველი და ბოლო ფენა.
დანარჩენი ნაწილები შიდა ფენებია. დიდი ფენები არ უნდა მოვხარშოთ.
ყველი გავხეხოთ და დავამატოთ მარილი.
კარაქი გავადნოთ და გავაგრილოთ. დიდ ქვაბში ავადუღოთ მარილიანი წყალი.
აჩმის პირველი ფენა, რომელიც დიდია, გავაბრტყელოთ და გავანაწილოთ კარაქწასმულ ფორმაზე ისე რომ ბოლოები გადმოდიოდეს 1- 2 სანტიმეტრით. ცომს კარგად წავუსვათ კარაქი.
აჩმის მეორე ფენა გავაბრტყელოთ მაქსიმალურად თხლად. ფრთხილად ჩავდოთ ის ადუღებული წყლით სავსე ქვაბში, ისე რომ არ მიიკროს. ვხარშოთ 10-15 წამი. ფრთხილად ამოვიღოთ ცომი საწურზე და გადავავლოთ ცივი წყალი.
დავაცადოთ სანამ გაიწურება და დავადოთ პირველ ფენას , რომელიც დევს ფორმაში. წავუსვათ კარაქი.
ამის შემდეგ კარაქით წასმულ ფენაზე დავადოთ ყველის ნაწილი.
ყველა ფენა გავიმეოროთ ისე როგორ მეორე ფენა, გარდა ბოლო ფენისა.
თუ ცომი ცოტათი გაიხევა არაუშავს, მთავარია არ გაიხეს პირველი და ბოლო ფენა. ბოლოს წინა ფენაზე ყველს არ ვდებთ.
ბოლო ფენა ისე მოვამზადოთ როგორ პირველი- გავაბრტყელოთ. ამ ფენით დავაფაროთ აჩმა და ბოლოები ამოვუდოთ პირველ ფენას, რომ ყველი არ გადმოვიდეს.
ხელებით ფრთხილად დავტკეპნოთ აჩმა. წავუსვათ კარაქი და შევინახოთ მაცივარში. შეგვიძლია გამოვაცხოთ გაივების მერე ან მეორე დღეს. გამოცხობის წინ, აჩმა უნდა დავჭრათ ნაჭრებად და ჩავდგათ ღუმელში. ვაცხობთ 1 საათის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს
გემრიელად მიირთვით!
რეცეპტი მოგვაწოდა ნატალია ქავთარაძემ მაწონი 500 გრ
მარგარინი 250 გრ
ყველი 1კგ
ზეთი 2 სუფ.კოვზი
4 კვერცხი
ცოტა მარილი
ფქვილი რამდენსაც შეიზელს მომზადება
მაწონში ჩავყაროთ ცოტა სოდა, მარილი, ზეთი, 2 კვერცხი კარგად ვურიოთ დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
გავაბრტყელოთ გადავუსვათ მარგარინის მესამედი გადავკეცოთ და მაცივარში შევდოთ. ამას გავიმეორებთ სამჯერ.
გამოვიღოთ მაცივრიდან ცომი გავყოთ ორად. 1 ნაწილი უფრო მეტი უნდა იყოს
ვიდრე მეორე. თუნუქის ფირფიტას წავუსვათ ცხიმი, შედარებით პატარა ცომის
გაბრტყელებული ნაწილი დავაფინოთ, დავაყაროთ ყველი შეზავებული დარჩენილი ორი
კვერცხის ცილით, თუ უმარილოა ცოტა მარილიც დავუმატოთ, და ზემოდან
მორჩენილი ცომის მეორე ნაწილი გადავაფაროთ, გვერდები ამოვუკეცოთ,
გადავუსვათ ზემო...Ещёხაჭაპური ფენოვანი ცომით
რეცეპტი მოგვაწოდა ნატალია ქავთარაძემ მაწონი 500 გრ
მარგარინი 250 გრ
ყველი 1კგ
ზეთი 2 სუფ.კოვზი
4 კვერცხი
ცოტა მარილი
ფქვილი რამდენსაც შეიზელს მომზადება
მაწონში ჩავყაროთ ცოტა სოდა, მარილი, ზეთი, 2 კვერცხი კარგად ვურიოთ დავამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
გავაბრტყელოთ გადავუსვათ მარგარინის მესამედი გადავკეცოთ და მაცივარში შევდოთ. ამას გავიმეორებთ სამჯერ.
გამოვიღოთ მაცივრიდან ცომი გავყოთ ორად. 1 ნაწილი უფრო მეტი უნდა იყოს
ვიდრე მეორე. თუნუქის ფირფიტას წავუსვათ ცხიმი, შედარებით პატარა ცომის
გაბრტყელებული ნაწილი დავაფინოთ, დავაყაროთ ყველი შეზავებული დარჩენილი ორი
კვერცხის ცილით, თუ უმარილოა ცოტა მარილიც დავუმატოთ, და ზემოდან
მორჩენილი ცომის მეორე ნაწილი გადავაფაროთ, გვერდები ამოვუკეცოთ,
გადავუსვათ ზემოდან 2 კვერცხის გული გახსნილი ცოტა მაწონში, ცომი ფრთხილად
დავჭრათ სასურველ ზომებად და შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, ცხვება
მაღალ ტემპერატურაზე,
აჩმა-5 კვერცხი,300 გ კარაქი, 1 ჩ/ჭ წყალი,ყველი-1,5 კგ,ფქვილი იმდენი, რომ ცომი მაგარი იყოს .
მომზადების წესი: ვთქვიფავთ 5 კვერცხს, ვამატებთ 1 ჩ/ჭ წყალს და მარილს ცოტას, შემდეგ ფქვილს. მოზილეთ ცომი.
ცომს ვყოფთ 7 ნაწილად და ვათხელებთ, რაც შეიძლება თხლად. ვხარშავთ მდუღარე მაწილწყალში 5 ფენას. (ანუ ქვემოთა ფენას არ ვხარშავთ როგორც ზემოთა ფენას,დანარჩენ ფენებს ვხარშავთ).,
ცხიმს და ყველს ვანაწილებთ შემდეგნაირად- 300 გრამი კარაქი გავანაწილოთ -ორ ფენაც ქვემოდან ცხიმს ვუსვავთ შემდეგ ორ ფენას ყველს შემდეგ ისევ ცხიმს.
გამოცხობამდე ცომს დაჭრით (არაბოლომდე), ზედა ფენას გადაუსვით კვერცხი არაჟანთან ერთად, ვაცხობთ ღუმელში.
gvewviet
ganaxlebul qartul socialur qselshi aq dagxvdebat myudro da tbili garemo
shedzlebt gaicnot axali megobrebi tqveni tavisufali dro gaatarot
chventan ertad.
saitze
aris bevri siaxle . saitze aris gantavsebuli onlain tamashebi romelic
shegidzliat itamashot rogorc telefonit aseve kompiuterit. arcert sxva
qartul saitze ar aris amdeni tamashi. gelodebit nu kargavt dros
daregistrirdit exlave.
legenda.in
es saiti aris tqventvis sheqmnili titoeuli momxmareblistvis.