Dashamirët e vërtetë të kafesë e kanë të vështirë. Ajo merr shumë kohë për të përgatitur një pije aromatik në shtëpi në Turqi, dhe të holla për të blerë të gatshme në institucione të specializuara. Pluhur i menjëhershëm, madje edhe kafeja është e vështirë për t'u përmendur, kështu që as nuk do ta përmendim.
Shtë aq mirë sa ata dolën me një teknikë mrekullie që i kthen kokrrat në një eliksir gjallërues brenda pak minutash. Dhe e gjithë kjo me përfshirje minimale njerëzore. Emri i kësaj shpikje është një aparat kafeje.
Ju do të duhet të shpenzoni shumë për një pajisje të tillë, kështu që para se ta blini atë, duhet të kuptoni në detaje se si të zgjidhni një aparat kafeje për shtëpinë tuaj në mënyrë që të mos pendoheni më vonë.
Çfarë është një aparat kafeje?
Makina e kafesë është një fjalë e re në kafenë e bërë në shtëpi. Këto pajisje ishin të dizajnuara për kafene dhe restorante, por për shkak të komoditetit dhe cilësisë së mirë të produktit përfundimtar, kishte nga ata që donin të blinin një pajisje të tillë në shtëpi.
Prodhuesit iu përgjigjën dëshirës së konsumatorit dhe filluan të prodhojnë makina kafeje shtëpiake: ato janë më të vogla në madhësi dhe më të përballueshme se ato industriale. Në shitje ata janë të referuara si makina automatike kafe.
Pra, cili është sekreti i njësive të tilla? Gjithçka është jashtëzakonisht e thjeshtë: ata bëjnë kafe me cilësi më të lartë dhe në të njëjtën kohë, nuk kërkohen njohuri të veçanta ose përpjekje të veçanta nga një person. Mjafton vetëm të derdhni ujë dhe të mbushni kokrrat. Dhe pastaj zgjedhim pijen e dëshiruar në panelin e kontrollit dhe pajisjet do të bëjnë gjithçka vetë.
Por kjo është në qoftë se ju nuk doni të kuptoni recetë dhe ju jeni të kënaqur me rezultatin. Nëse dëshironi, mund të eksperimentoni: ndryshoni temperaturën, forcën, vëllimin e kafesë së përfunduar, zvogëloni ose rrisni sasinë e qumështit. Përveç kësaj, pajisjet japin një sasi minimale të sherrit, sepse ato gjithashtu pastrohen në mënyrë të pavarur.
Shtë e pamundur të mos përmendet lidhja e ndërmjetme në zinxhirin e përparimit të "Makinës Turke – kafe" – prodhuesit e kafesë. Ata kanë shkallë të ndryshme të automatizimit, por ende kërkojnë më shumë përfshirje në pirja. Dallimi kryesor midis prodhuesve të kafesë dhe makinave të kafesë është mungesa e një mulli kafeje të integruar. Do të duhet të blihet veçmas ose të blini kafe tashmë të bluar, jo kokërr.
Më të" afërta " me makinat e kafesë janë prodhuesit e kafesë me brirë dhe kapsulë. E para pi një pije nga kafeja e bluar, praktikisht pa kërkuar pjesëmarrje. Me një kapsulë, gjithçka është edhe më e lehtë – kapsula speciale me kokrra të grimcuara ngarkohen në pajisje, dhe shpejt do të përgatisë kafe aromatik.
Asnjë teknikë nuk do t'ju kursejë nëse kafeja është bërë nga lëndë të para me cilësi të ulët. Zgjedhja e kafesë për një aparat kafeje duhet të trajtohet me trembje të veçantë. Varet nga kokrra se çfarë lloj pije merrni në fund.
Kriteret e përzgjedhjes.
Pra, ju keni vendosur saktësisht se çfarë ju duhet saktësisht një aparat kafeje. Tani duhet të kuptoni se si ato ndryshojnë nga njëra-tjetra dhe cilat karakteristika duhet të ketë një pajisje e mirë.
Gurë mulliri.
Gurët e mullirit janë krijuar për bluarjen e fasuleve të kafesë dhe vijnë në dy lloje:
- Çeliku
Ata janë të qëndrueshëm, nuk kanë frikë nga objektet e huaja, për shembull, guralecët. Sidoqoftë, ato nxehen shumë dhe mund të japin një shije "të djegur". Edhe pse prodhuesit janë duke u përpjekur për të zgjidhur këtë problem dhe të vënë një makinë elektrike në pajisjet e tyre.
Dhe për të qenë të sinqertë, vetëm gourmets e vërtetë janë në gjendje të "kapin" hijen, dhe shumica e njerëzve nuk e ndiejnë ndryshimin. Një disavantazh i rëndësishëm është niveli i lartë i zhurmës gjatë funksionimit.
- Qeramikë
Ata nuk i djegin kokrrat, duke ruajtur shijen dhe aromën e tyre sa më shumë që të jetë e mundur, ata punojnë shumë më të qetë se homologët e tyre. Por ato janë mjaft të brishta: nëse haset ndonjë objekt i ngurtë i huaj, atëherë gurët e mullirit ka shumë të ngjarë të ndahen dhe do t'ju duhet të dërgoni makinën për riparim.
Ngrohës uji.
Një termobllok ose një kazan mund të veprojë si një ngrohës uji në një aparat kafeje, por cila nga këto është më e mirë? Për shtëpinë, është padyshim më mirë të marrësh një termobllok dhe tani do të kuptojmë pse.
- Bojler
Shtë një enë e vendosur brenda strehimit, në të cilën ka ujë të nxehtë. Sapo të keni përgatitur një pjesë të kafesë dhe niveli i lëngut është bërë më i vogël, makina menjëherë e rimbush atë të plotë. Dhe nxehet përsëri i gjithë vëllimi.
Kjo nuk është zgjidhja më e mirë, sepse për shkak të ngrohjes së vazhdueshme, shija e ujit prish, shkalla shfaqet më shpejt, që do të thotë se ka nevojë për pastrim. Një sistem i tillë ngrohjeje është i përshtatshëm për përdorim industrial, ku nevojitet performancë e lartë e pajisjes.
- Bllok termik
Për pirjen, përdoret uji i sapo zgjedhur dhe vetëm pjesa që nevojitet për momentin. Pjesa tjetër e ujit kullohet në një rezervuar të veçantë dhe ruhet atje.
Pija rezulton më e shijshme, dhe kostot e energjisë janë më të ulëta. Po, dhe nxehet ujë të valë për një dozë të termobllokut më shpejt. Në versionin e mëparshëm, do të duhet të prisni derisa të nxehet i gjithë vëllimi, vetëm pas kësaj makina do të fillojë të përgatisë kupën tjetër.
Fuqia dhe performanca.
Sa më shumë fuqi, aq më shpejt pajisja do të bëjë kafe. Në të njëjtën kohë, me një rritje të treguesit të energjisë, forca e pijeve zvogëlohet. Kjo për faktin se gjatë përpunimit në makinat me fuqi të lartë, shpejtësia e pirjes është shumë e lartë dhe uji thjesht nuk ka kohë për të thithur të gjithë shijen dhe aromën e grurit.
Vendosni se cila është më e rëndësishme: shpejtësia ose shija. Në përgjithësi, ka pajisje me një fuqi nga 800 në 2.500 vat. Vlerat mesatare konsiderohen optimale për shtëpinë– 1 000 – 1 500 Tue.
Vlen t'i kushtohet vëmendje performancës nëse keni një familje të madhe të pirësve të kafesë ose po blini një pajisje zyre. Për një familje të zakonshme, ku disa njerëz pinë kafe disa herë në ditë, mjafton një kapacitet minimal deri në 30 gota.
Sistemi i pastrimit të mekanizmit të birrës.
Mekanizmi i pirjes është zemra e çdo makine kafeje. Inshtë në të që bëhet magjia e transferimit të vetive të fasuleve të kafesë. Ekziston një mekanizëm i lëvizshëm dhe fiks i pirjes.
- I lëvizshëm
Struktura duhet të hiqet periodikisht dhe të shpëlahet manualisht nën rubinet, të thahet dhe të vendoset. Por vështirësia lind me pastrimin e tubave të sistemit hidraulik-është e pamundur t'i hiqni ato. Ka një shtresë kafeje brenda, e cila grumbullohet me kalimin e kohës dhe i jep pijeve një shije të pakëndshme. Përveç kësaj, kjo është vetëm unhygienic, për shkak të baktereve shumëzuar.
Një mjet i veçantë në formën e tabletave është krijuar për të zgjidhur problemin, i cili ju lejon të lani në mënyrë efektive sipërfaqet e brendshme të zorrëve.
Në këtë version, nuk do të funksionojë për të hequr pjesën për pirjen. Por ndoshta kjo është për të mirë – ajo përcakton nivelin e ndotjes dhe pastron pjesët e brendshme të makinës vetë. Pas një numri të caktuar të filxhanëve të pjekur të kafesë, pajisja jep një sinjal, ata thonë, "është koha për t'u larë."Përdoruesi duhet vetëm të shkarkojë tabletin dhe të aktivizojë funksionin e pastrimit, dhe tekniku do të bëjë gjithçka vetë. Shumë i përshtatshëm, por do të kushtojë më shumë.
Prania e një makine kapuçino.
Ky opsion me siguri do të jetë i nevojshëm nga ata që i duan varietetet e tilla si kapuçino dhe latte. Nëse pajisja nuk është e pajisur me një makinë kapuçino, atëherë do të jetë në gjendje të bëjë vetëm lloje kafeje pa qumësht.
Prodhuesi i kapuçinos krijon të njëjtën shkumë qumështi të ajrosur që shumë njerëz e adhurojnë. Ndodh:
- Automatik
Ju kërkohet të derdhni qumësht në një enë të veçantë ose të zhytni tubin në një kavanoz me lëng (në varësi të dizajnit). Teknika e aftë do të bëjë gjithçka tjetër në vetvete. Në disa modele të përparuara, është madje e mundur të zgjidhni shkallën e ajrosjes së shkumës dhe lartësinë e saj. Prania e një makine automatike kapuçino rrit ndjeshëm koston.
- Manual
Avulli furnizohet nga tubi nën presion. Shtë e nevojshme të zëvendësoni një tas me qumësht nën këtë avion dhe të kapni kufirin midis shkumës dhe lëngut me lëvizje rrethore. Në këtë rast, ena duhet të zhvendoset lart e poshtë. Për të lehtësuar punën, ka pajisje me një hundë panarello. Por në çdo rast, do të duhet të përshtateni.
Funksionalitetin.
Tani le të kuptojmë se si makinat e kafesë ndryshojnë nga njëra-tjetra në funksione.
1. Shkalla e rëndë-varion nga 3 në 12.
2. Temperatura-lëngu mund të jetë përvëlues, i nxehtë ose thjesht i ngrohtë sipas zgjedhjes suaj.
3. Forca e pijeve-ju kontrolloni se sa i ngopur duhet të jetë produkti.
4. Vëllimi i pjesës - do të jetë një filxhan i vogël i ekspresit më të fortë ose një turi i madh i latte delikate, varet nga cilësimet.
5. Dy gota-disa modele mund të përgatisin 2 servings në të njëjtën kohë.
6. Ngrohja paraprake e filxhanëve-sipas rregullave, kafeja derdhet në enët e nxehta, kështu që paleta e njësisë e ngroh atë.
7. Filter - nëse derdhet uji i zakonshëm i rubinetit, atëherë për të marrë një produkt cilësor, thjesht duhet të pastrohet paraprakisht.
8. Descaling-automatikisht heq qafe gëlqeres, e cila në mënyrë të konsiderueshme zgjat jetën e pajisjes.
9. Kaldaja e dytë për të shpejtuar procesin e qumështit të kurbanit është për njerëzit shumë të zënë që nuk kanë kohë të presin që pajisja të kalojë nga uji i nxehtë në avull dhe mbrapa.
10. Kujtesa e brendshme - nëse të gjithë në familjen tuaj pëlqejnë kafe të ndryshme, në mënyrë që të mos rikonfiguroni pajisjen çdo herë, ju ruani të gjitha parametrat e nevojshëm për secilin nga adhuruesit e kafesë në të një herë. Atëherë është e lehtë të aktivizoni mënyrën e dëshiruar-thjesht zgjidhni emrin tuaj nga lista.
Vlerësimi i prodhuesve dhe ku t'i blini ato
Midis prodhuesve të makinave të kafesë ka disa kompani të mëdha që zënë pozicione drejtuese dhe mbajnë fort vendet e tyre në treg. Vlerësimi i 10 prodhuesve sipas rendit alfabetik do të duket kështu:
Bork.
Bosch.
DeLonghi.
Jura.
Kambrook.
Krup.
Melitta.
Philips.
Saeco.
Siemens.
Të gjitha këto kompani garantojnë produkte me cilësi të lartë dhe ofrojnë një gamë të plotë të shërbimeve të garancisë për mallrat e tyre. Përveç kësaj, në rast të prishjes së disa prej pjesëve, është shumë më e lehtë të gjesh një të ngjashme për një pajisje të njohur të markës sesa për një koleg "pa emër". Kjo u siguron atyre pozicione drejtuese në të gjitha majat e makinave më të mira të kafesë.
Sigurisht, kjo ka kuptim për të blerë pajisje vetëm në shitore të mëdha me pakicë. Kështu që ju do të mbroheni nga falsifikimi dhe në rast të një prishjeje ose martese, do të shkëmbeheni ose riparoheni pa ndonjë sherr shtesë. Shitësit më të njohur në rrjet janë faqet e dyqaneve: https://t.co/bCXwgHSRYG?m=1
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев