Əsl qəhvə mağazası çətin yaşayır. Türkdəki evdə ətirli içkinin hazırlanması üçün çox vaxt, ixtisaslaşdırılmış müəssisələrdə hazır olan pulun alınması üçün çox vaxt sərf olunur. Çözünür toz, hətta qəhvə adlandırmaq çətindir, buna görə də onu qeyd etməyəcəyik.
Nə yaxşı ki, bir neçə dəqiqə ərzində taxılları gümrahlandıran iksirə çevirən möcüzə-texnika fikirləşdi. Bütün bunlar insanın minimum iştirakı ilə. Bu ixtiranın adı qəhvə maşınıdır.
Belə bir aparata çox xərcləmək lazım olacaq, buna görə də satın almadan əvvəl, ev üçün qəhvə maşınını necə seçəcəyini anlamaq lazımdır, belə ki, sonra pişman olmayın.
Bir qəhvə maşın nədir?
Kofemaşin-ev istehsalı qəhvə yeni bir söz. Bu qurğular kafe və restoranlar üçün nəzərdə tutulmuşdur, lakin son məhsulun rahatlığı və keyfiyyəti səbəbindən belə bir cihazı ev almaq istəyənlər tapıldı.
İstehsalçılar istehlakçının arzusuna cavab verdilər və məişət qəhvə maşınlarını istehsal etməyə başladılar: onlar ölçüsünə görə kiçikdir və Sənaye qiymətlərinə nisbətən daha münasibdir. Satışda onlar avtomatik qəhvə maşınları kimi qeyd olunur.
Belə aqreqatların sirri nədir? Hər şey çox sadədir: onlar ən yüksək keyfiyyətli qəhvəni hazırlayırlar və eyni zamanda insandan nə xüsusi bilik, nə də xüsusi səy tələb olunur. Yalnız su tökmək və Taxıl yatmaq kifayətdir. Və sonra İdarəetmə Panelində istənilən içkini seçirik və Texnika hər şeyi özü edəcək.
Ancaq bu, reçeteyi anlamaq istəmirsinizsə və nəticəni təşkil etsəniz. İstəkdən asılı olaraq eksperiment aparmaq olar: hərarəti, gücü, hazır qəhvənin həcmini dəyişdirmək, südün miqdarını azaltmaq və ya artırmaq. Bundan başqa, aparatlar əngəlin minimal miqdarını çatdırırlar, çünki həm də müstəqil olaraq təmizlənir.
Qəhvə maker – siz tərəqqi zəncirində aralıq link "Türk qəhvə maşın" qeyd etmək olmaz. Onlar avtomatlaşdırılması müxtəlif dərəcəsi var, lakin hələ də dəmlənməsi daha çox iştirak tələb edir. Qəhvəbişiricilər və kofemaşınların əsas fərqi - inteqrasiya edilmiş qəhvəüyüdücülərin olmamasıdır. Onu ayrı-ayrılıqda almaq və ya artıq üyüdülmüş almaq lazım olacaq, və deyil dənli qəhvə.
Kofemaşınlara ən çox "yaxınlaşan" buynuzlu və kapsullu qəhvəbişiricilər. Birinci üyüdülmüş qəhvədən içkini bişirir, praktik olaraq iştirak tələb etmədən. Kapsül hələ də daha asandır-cihazda doğranmış taxıl ilə xüsusi kapsulalar yüklənir və tez bir zamanda ətirli qəhvə hazırlayacaq.
Qəhvə keyfiyyətsiz xammaldan hazırlanırsa, heç bir texnika xilas olmaz. Qəhvə maşınları üçün qəhvə seçimi xüsusi bir qorxu ilə müalicə edilməlidir. Məhz taxıldan asılıdır, hansı içkini siz nəticədə alacaqsınız.
Seçim meyarları.
Beləliklə, siz dəqiq qərar verdiniz ki, sizə məhz kofemaşin lazımdır. İndi onların öz aralarında nə ilə fərqləndiyini və yaxşı cihazın hansı xüsusiyyətlərə malik olmasını anlamaq lazımdır.
Dəyirman daşı.
Dəyirman dənli qəhvənin üyütməsi üçün nəzərdə tutulmuşdur və iki növ olur:
- Polad
Möhkəm, onlar yad predmetlərin, məsələn, daşların düşməsindən qorxmurlar. Ancaq onlar çox qızdırırlar və "yandırılmış" dad verə bilərlər. İstehsalçılar bu problemi həll etməyə çalışsalar da, cihazlarına elektrik sürücüsü qoyurlar.
Dürüst olsaq, kölgə yalnız əsl qurmanları" tutmaq " qabiliyyətinə malikdir və insanların əksəriyyəti fərq etməz. Əhəmiyyətli bir dezavantaj iş zamanı yüksək səs-küy səviyyəsidir.
- Keramika
Taxılları yandırmayın, dadı və aromasını maksimum dərəcədə saxlamaqla, yoldaşlar daha sakit işləyirlər. Amma olduqca kövrək: bir bərk kənar obyekt rast gəlmək əgər, sonra dəyirman çox güman ki, split və təmir üçün avtomobil göndərmək lazımdır.
Su qızdırıcısı.
Qəhvə maşınında suyun qızdırıcısı kimi termoblok və ya qazan çıxış edə bilər, amma bundan nə yaxşıdır? Ev üçün, termal blok almaq daha yaxşıdır və indi niyə anlayacağıq.
- Boyler
İsti suyun yerləşdiyi korpusun daxilində yerləşən konteynerdən ibarətdir. Qəhvə bir hissəsini hazırladığınız və maye səviyyəsinin az olduğu kimi, maşın dərhal tam olaraq doldurur. Və bütün həcmi yenidən qızdırır.
Bu, ən uğurlu həll deyil, çünki daimi istilik suyun dadını pozur, köpük daha sürətli görünür və buna görə də təmizlənməyə ehtiyac var. Belə istilik sistemi yüksək məhsuldarlığın tələb olunduğu sənaye istifadəsi üçün yararlıdır.
- Termoblok
Dəmləmək üçün təzə qablaşdırılmış Sudan və yalnız o porsiyadan istifadə olunur, hansı ki, indi lazım olacaq. Qalan su ayrı bir rezervuara daxil edilir və orada saxlanılır.
İçki daha dadlı olur və enerji istehlakı aşağıdır. Bəli, istilik bloklarının bir dozası üçün qaynar suyu daha sürətli qızdırır. Əvvəlki variantda bütün həcm qızdırılanadək gözləmək lazım gələcək, yalnız bundan sonra maşın növbəti fincanı hazırlamağa başlayacaq.
Güc və məhsuldarlığı.
Daha çox güc, daha sürətli cihaz qəhvə edəcək. Bununla yanaşı, güc göstəricisi artdıqda içkinin gücü azalır. Bu ona görə baş verir ki, yüksək güclü maşınlarda emal vaxtı dəmlənmənin sürəti çox yüksəkdir və su sadəcə özünə taxılın bütün dadını və ətirini toplamaq vaxtı yoxdur.
Daha vacib olanı qərar verin: sürət və ya dad keyfiyyətləri. Ümumiyyətlə, 800-dan 2 500 vatt-ə qədər olan cihazlar var. Optimal ev üçün hesab olunur orta dəyərlər– 1 000 – 1 500 Vt.
Məhsuldarlığa diqqət yetirmək lazımdır, əgər sizdə böyük kofemanlar ailəsi və ya ofis üçün cihazı əldə edirsiniz. Bir neçə nəfər bir gün bir neçə dəfə qəhvə içmək olduğu adi ailə üçün, 30 fincan qədər minimum performans kifayətdir.
Dəmləmə mexanizminin təmizlənməsi sistemi.
Xəmir mexanizmi hər hansı bir qəhvə maşınının ürəyidir. Qəhvə lobya xüsusiyyətlərinin ötürülməsi sehrinə səbəb olur. Çıxarıla bilən və sabitləşdirilmiş qapaq mexanizmləri var.
- Çıkarılabilir
Konstruksiyanı vaxtaşırı çıxarmaq və kranın altında əllə yumaq, qurutmaq və yerə qoymaq lazımdır. Lakin çətinlik hidrosistem borularının təmizlənməsi ilə yaranır-onları aradan qaldırmaq mümkün deyil. İçəridə qəhvə ərp qalır, hansı ki, zamanla yığılır və içkiyə xoşagəlməz dad verir. Bundan əlavə, bu, çoxalmaqda olan bakteriyalara görə sadəcə qeyri-adidir.
Problemi həll etmək tablet şəklində xüsusi vasitə hesab edilmişdir, hansı ki, şlanqların daxili səthlərini effektiv təmizləməyə icazə verir.
Bu vəziyyətdə, dəmlənmə üçün bir hissəsini çıxarmaq mümkün deyil. Lakin, bəlkə də yaxşıdır – çirklənmə səviyyəsini müəyyənləşdirir və daxili detalları maşın özü təmizləyir. Qəhvə dəmlənmiş fincanların müəyyən miqdarından sonra qurğu siqnal verir, guya, "yuyunmaq vaxtı gələcək". İstifadəçi yalnız həbi yükləmək və təmizləmə funksiyasını aktivləşdirmək üçün qalır və Texnika hər şeyi müstəqil şəkildə həyata keçirir. Çox rahat, lakin baha başa gələcək.
Kapuçinatorun olması.
Bu seçim mütləq cappuccino və Latte kimi növləri sevənlər üçün lazımdır. Cihaz kapuçinatorla təchiz olunmadıqda o yalnız südsüz qəhvə növlərini edə biləcək.
Kapuçinator o ən havalı süd köpüyünü yaradır,hansını ki, çoxları xoşlayırlar. O olur:
- Avtomatik
Sütü xüsusi bir konteynerə tökmək və ya boruyu maye ilə bir kavanoza (strukturdan asılı olaraq) yükləmək lazımdır. Başqa hər şeyi bacarıqlı texnika özü edəcək. Bəzi qabaqcıl modellərdə hətta köpük hava dərəcəsi və onun hündürlüyü seçmək imkanı var. Avtomatik kapuçinatorun mövcudluğu qiyməti əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
- Əl
Borudan təzyiq altında buxar verilir. Bu jet altında süd və köpük və maye arasındakı sərhədi tutmaq üçün dairəvi hərəkətlərlə bir fincan qoymaq lazımdır. Bu halda tutum yuxarı və aşağı hərəkət etməlidir. İşi asanlaşdırmaq üçün panarello nozzle ilə cihazlar var. Amma hər halda uyğunlaşmaq lazımdır.
Funksional imkanları.
İndi qəhvə maşınları funksiyaları bir-birindən fərqlənir nə anlamaq edək.
1. Üyütmə dərəcəsi-3-dan 12-ə qədər dəyişir.
2. Temperatur-maye sizin seçiminizə yandırıcı, isti və ya sadəcə isti ola bilər.
3. İçkinin qalası-siz məhsulun nə qədər doymuş alınmasını nizamlayırsınız.
4. Porsiyanın həcmi-bu möhkəm espressonun kiçik fincanı və ya zərif lattenin böyük krujkası olacaq, parametrlərdən asılıdır.
5. İki fincan-bəzi modellər eyni zamanda 2 porsiyanı hazırlaya bilər.
6. Fincanların qızdırılması-qaydalara görə qəhvə qızdırılmış qablara tökülür, buna görə aqreqatın altlığı qabaqcadan onu qızdırır.
7. Filtr-əgər adi su kəməri ilə doldurulursa, o zaman keyfiyyətli məhsul əldə etmək üçün onu, sadəcə, qabaqcadan təmizləmək lazımdır.
8. Köpüyün çıxarılması-avtomatik olaraq əhəng lövhəsindən qurtulma baş verir ki, bu da cihazın ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə uzadır.
9. İkinci boyler südün çırpılma prosesini sürətləndirmək üçün-çox məşğul insanlar üçün, hansılara ki, cihaz Buxarla isti sudan yenidən qurulacaq qədər gözləməyə vaxt yoxdur və geri.
10. Daxili yaddaş-əgər sizin ailədə hər kəs müxtəlif qəhvəni sevirsə, hər dəfə aparatı təkrarlamamaq üçün, siz onda bir dəfə bütün kofeuyucu maddələr üçün lazım olan parametrləri saxlayırsınız. Sonra asanlıqla istədiyiniz rejimi aktivləşdirmək – yalnız siyahıdan adını seçin.
Rating istehsalçıları və onları almaq üçün
Qəhvə maşınları istehsalçıları arasında aparıcı mövqe tutan və bazarda öz yerlərini möhkəm saxlayan bir neçə böyük şirkət var. Əlifba sırası ilə 10 istehsalçılarının reytinqi belə görünür:
Bork.
Bosch.
DeLonghi.
Jura.
Kambrook.
Krups.
Melitta.
Philips.
Saeco.
Siemens.
Bütün bu firmalar məhsulların yüksək keyfiyyətinə zəmanət verir və öz məhsullarına zəmanət xidmətinin tam spektrini təqdim edirlər. Bundan əlavə, detallardan hər hansı birinin qırılması halında, məşhur markanın cihazı üçün bənzər bir tapmaq, "adsız" yoldaşdan daha asandır. Bu onlara ən yaxşı qəhvə maşın bütün toplarda aparıcı yerlərdə təmin edir.
Əlbəttə ki, texnika almaq yalnız böyük ticarət nöqtələrində məna daşıyır. Beləliklə, özünüzü saxtalaşdırmadan və qəza və ya nikah halında təhlükəsizləşdirəcəksiniz, lazımsız əngəl olmadan cihazı dəyişdirəcəksiniz və ya təmir edəcəksiniz. Şəbəkənin ən populyar satıcıları mağazaların meydançalarıdır: https://t.co/bCXwgHSRYG?m=1
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев