Для активізації діяльності мозку й покращення розумових
здібностей достатньо правильно скласти раціон харчування. Притім
важливою є наявність кількох продуктів, що допоможуть досягти
мети. Про таке йдеться в науковому журналі "Psychology Today".
Перше місце в рейтингу "розумної їжі" обійняла журавлина.
Науковці вважають, саме ці ягоди провокують посилення розумової
активності найбільше. В них міститься величезна кількість
антиоксидантів, котрі вступають у взаємодію з вільними
радикалами кисню, дезактивовуючи їх. Ці радикали негативно
впливають на судини й провокують погіршення пам"яті. Досліди на
мишах доводять: дієта, основана на журавлині, сприяє покращенню
роботи пам"яті.
На другому місці - чорниця. Ця ягода містить дещо менше
антиоксидантів, що мають аналогічну дію. Третє місце розділили
буряк і капуста. Речовини, що містяться в цих овочах, руйнують
ферменти, котрі є провідними у розвитку хвороби Альцгеймера,
повідомляє newsyou.
Далі у списку - жирна риба. Наявність в раціоні цього продукту
бодай раз на тиждень сприяє покращенню роботи головного мозку
загалом, пам"яті зокрема. Завершує перелік найбільш корисних для
розумової діяльності продуктів шпинат. Речовини, що в ньому
містяться, гальмують порушення в роботі нервової системи, котрі
перешкоджають розвитку пізнавальних властивостей.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев