У хлібі є білки, вуглеводи, мінеральні сполуки і вітаміни, які навіть при тривалому зберіганні не втрачають свою біологічну активність. Найбільше хліб містить вітамінів групи В, а саме тіамін (В1), який активно бере участь в процесі обміну вуглеводів. Рибофлавін (В2) відповідає за енергію в організмі. І недолік цього вітаміну призводить до захворювань шкіри і погіршення зору. Нікотинова кислота (РР) відіграє дуже важливу роль в організмі, а точніше, це регулятор окислювальних процесів і його нестача призводить до швидкої стомлюваності, слабкості. У хлібі з висівками містяться крім вітамінів В ще й вітаміни групи Е, які беруть участь в обміні білка.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев