АвтоПроект "Борщик із глиняного горщика" / Auto project "borsch in a clay pot"
Авто-експедиція
«Полтавський борщик з глиняного горщика»
Полтавщина – душа України. Впродовж кількох століть на цій території сформувалися своєрідні народні традиції. Зокрема, кулінарні. Полтавський борщ, галушки та вареники знають і готують не лише в Україні, а й далеко за її межами. Нам неодноразово приходилося чути, що борщ, приготований у печі в горщику набагато смачніший, ніж зварений у сучасних умовах. Тому деякі етноспрямовані туристично-ресторанні комплекси (наприклад, Міжнародний туристичний комплекс Гостинний двір «Старий Хутір» в Опішні) призвичаїлися готувати борщ у печі. Але знаємо, що існує багато напівзабутих рецептів і хитрощів, які поступово відмирають разом людьми старшого покоління. Вважаємо, що нині, поки ще не пізно, конче необхідно дослідити традиції приготування борщу за старовинною рецептурою, популяризувати найкращі рецепти і цим самим підвищувати туристичну привабливість Полтавщини, сприяти розвитку кулінарного туризму. Для цього варто провести авто-експедицію по всіх районах нашої області, опитати старожилів про давню кулінарію, відібрати представника-кухаря від кожного району, провести між ними змагання. Всі ці заходи широко висвітлити у засобах масової інформації та науковій літературі.
#новости
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев