Ingrediente:
- 8 g gelatină + 45 ml apă
- 260 ml smântână dulce (33%)
- 160 ml lapte (3,2%)
- 50 g Zahăr Domnița
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
1. Amestecați gelatina cu apa.
2. Într-o cratiță, combinați smântâna dulce, laptele, zahărul, semințele și păstaia de vanilie. Încălziți amestecul până apar primele bule (fără a fierbe!).
3. Opriți focul și lăsați amestecul să se aromatizeze timp de 2 ore.
4. Strecurați compoziția pentru a îndepărta păstaia de vanilie. Încălziți din nou la o temperatură de 60-70°C, adăugați gelatina hidratată și amestecați până la dizolvarea completă.
5. Turnați amestecul în boluri sau forme. Lăsați la frigider să se stabilizeze timp de 3-4 ore.
Sos de merișoare:
- 170 g merișoare
- 50-70 g Zahăr Domnița (ajustați după gust)
- 50 ml apă
Mod de preparare:
1. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și gătiți la foc mediu timp de 3-4 minute.
2. Mixați cu un blender până obțineți o textură fină, apoi lăsați sosul să se răcească complet.
Servire:
Serviți panna cotta cu sos de merișoare, decorată cu crenguțe de rozmarin și merișoare tăvălite în zahăr.
Savurați această delicioasă rețetă!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев