Astăzi, alături de Elena Popa, pregătim un deliciu adevărat.
P.S. Iar mai jos este rețeta băuturii Capuccino cu Caramel Sărat.
Ingrediente:
200 g Zahăr Domnița
50 g unt
200 g smântână dulce 30-35 %
2 g sare fină de mare
1. Într-un vas cu fundul gros, adaugăm zahărul și punem la foc mediu și începem să amestecăm doar când observăm că zahărul începe să se topească, amestecăm cu o spatulă, până se topește tot zahărul și prinde culoare de caramel, scoatem de pe foc;
2. Adaugăm untul și mixăm, apoi adăugăm și smântâna dulce în fir subțire și amestecăm imediat până obținem un caramel neted și omogen (dacă are câteva cocoloașe puteți să strecurați caramelul);
3. Transferăm caramelul într-un borcan curat și uscat, de fiecare dată când luați caramel din borcan să folosiți lingură curată. Se păstrează la frigider până la 2 luni.
Capuccino cu caramel sărat:
Alegem laptele calitativ 3,5 % sau integral;
Nu fierbem laptele, doar îl încălzim;
Presa franceză se umple doar pe jumătate cu lapte;
Facem spumă până când laptele se dublează în volum;
Lăsăm spuma să se odihnească 15 secunde;
Batem de câteva ori ușor de masă și rotim vasul pentru a obține o spumă densă, cremoasă fără bule prea mari;
Într-un pahar sau cană adaugăm caramel și cafea și turnăm spuma de lapte.


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3