http://www.youtube.com/watch?v=DZpouDCgf8E Metodele de preparare ale ceaiului mate diferă de la o regiune la alta, însă toate au în comun cana "gourda" sau "Calebasa" şi paiul "Bombilla".
Ca să prepari un ceai delicios se pun în cană frunzele de yerba mate, se acoperă cu mâna şi se agită puţin până când din frunze se desprind cele mai fine particule. Se toarnă apa fierbinte (70 -80 grade Celsius), se introduce paiul fără să amesteci şi se mai adaugă apaă dacă este nevoie.
Apoi se lasă la infuzat câteva minute şi se serveşte cu ajutorul paiului "bombilla", evitându-se astfel sorbirea prafului rămas din frunzele zdrobite. Infuzia se poate repeta cu aceleaşi frunze de încă 10 - 15 ori, deoarece frunzele nu-şi pierd uşor aroma si proprietăţile.
http://www.youtube.com/watch?v=DZpouDCgf8E Metodele de preparare ale ceaiului mate diferă de la o regiune la alta, însă toate au în comun cana "gourda" sau "Calebasa" şi paiul "Bombilla".
...Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев