խոհանոց
added today at 16:19
խոհանոց
added today at 15:42
խոհանոց
added April 13 at 18:01
խոհանոց
added February 26 at 16:05
խոհանոց
added February 26 at 13:52
խոհանոց
added February 25 at 19:04
խոհանոց
added February 24 at 14:53
խոհանոց
added February 23 at 22:45
խոհանոց
added February 21 at 16:46
խոհանոց
added February 21 at 13:09
Show more
10 May 2019
46 165 participants in the group
Join
Կլոր գաթա Բաղադրիչներ խմորիչ - 1 թ/գդ (չոր) ջուր - 100 մլ ալյուր - 3 բաժակ ձու - 2 հատ շաքարավազ - 0.5 բաժակ աղ - 1 պտղունց կարագ - 170 գր Խորիզի համար՝ կարագ - 150 գր շաքարի փոշի - 150 գր ալյուր - 1.5 բաժակ ձու - 1 հատ (վրան քսելու համար) Պատրաստման եղանակ Խմորիչը գոլ ջրում լուծում ենք, ավելացնում ենք 1 բաժակից մի փոքր քիչ ալյուր և 45 րոպե հանգիստ թողնում: Կարագը հալեցնում ենք, ձվերը շաքարավազի և աղի հետ հարում: Հալած կարագն ու ձվով զանգվածը լցնում ենք թթխմորի վրա, խառնում ենք և մաս առ մաս ավելացնում ալյուրը: Փափուկ և ձեռքերին կպչող խմոր ենք հունցում և 1 ժամով տաք տեղ դնում: Պատրաստում ենք խորիզը: Կարագը հարում ենք մինչև սպիտակի, ավելացնում շաքարի փոշին, հարում և ավելացնում ենք ալյուրը: Խառնելուց հետո փշրանք ենք ստանում: Խորիզով 5 գունդ ենք պատրաստում և խմորը 5 մասի կիսում: Այնուհետև յուրաքանչյուրը շրջանաձև գրտնակում ենք և խորիզը դնում խմորի մեջտեղում: Եզրերը սեղմում ենք, կարի հատվածով խմորը դեպի ներքև դնում ու թեթևակի գրտնակում: Այնուհետև վրան պատառաքաղով նախշեր ենք անում, հարած ձու քսում և 40 րոպե հանգիստ թողնում: Թխում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե (15 րոպե՝ միջին ուժեղությամբ, 15 րոպե՝ թույլ) և սառեցնում ենք: Ի դեպ, կլոր գաթա փորձեք համտեսել կաթով կամ թթվասերով, շատ համեղ է ստացվում ��
ЛАЛА ГЕВОРГЯН
  • 0
Hermine Kostanyan
11 May 2019
Класс!
  • 0
Аикуш Антонян
11 May 2019
Կլոր գաթա Բաղադրիչներ խմորիչ - 1 թ/գդ (չոր) ջուր - 100 մլ ալյուր - 3 բաժակ ձու - 2 հատ շաքարավազ - 0.5 բաժակ աղ - 1 պտղունց կարագ - 170 գր Խորիզի համար՝ կարագ - 150 գր շաքարի փոշի - 150 գր ալյուր - 1.5 բաժակ ձու - 1 հատ (վրան քսելու համար) Պատրաստման եղանակ Խմորիչը գոլ ջրում լուծում ենք, ավելացնում ենք 1 բաժակից մի փոքր քիչ ալյուր և 45 րոպե հանգիստ թողնում: Կարագը հալեցնում ենք, ձվերը շաքարավազի և աղի հետ հարում: Հալած կարագն ու ձվով զանգվածը լցնում ենք թթխմորի վրա, խառնում ենք և մաս առ մաս ավելացնում ալյուրը: Փափուկ և ձեռքերին կպչող խմոր ենք հունցում և 1 ժամով տաք տեղ դնում: Պատրաստում ենք խորիզը: Կարագը հարում ենք մինչև սպիտակի, ավելացնում շաքարի փոշին, հարում և ավելացնում ենք ալյուրը: Խառնելուց հետո փշրանք ենք ստանում: Խորիզով 5 գունդ ենք պատրաստում և խմորը 5 մասի կիսում: Այնուհետև յուրաքանչյուրը շրջանաձև գրտնակում ենք և խորիզը դնում խմորի մեջտեղում: Եզրերը սեղմում ենք, կարի հատվածով խմորը դեպի ներքև դնում ու թեթևակի գրտնակում: Այնուհետև վրան պատառաքաղով նախշեր ենք անում, հարած ձու քսում և 40 րոպե հանգիստ թողնում: Թխում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե (15 րոպե՝ միջին ուժեղությամբ, 15 րոպե՝ թույլ) և սառեցնում ենք: Ի դեպ, կլոր գաթա փորձեք համտեսել կաթով կամ թթվասերով, շատ համեղ է ստացվում ��
  • 1
Gamburian Vehanush
12 May 2019
  • 0
💘💓💕NAR💕💓💘 💋
13 May 2019
👍👍👍👍☕☕☕
  • 0
angelia papoyan
14 May 2019
  • 0
Taguhi Hakobyan
17 May 2019
  • 0
3 Aug 2019
  • 0
26 Aug 2019
  • 0
26 Aug 2019
  • 0
Log in or sign up to add a comment