Предыдущая публикация
Әмма ул организм өчен ни кадәр файдалы соң?Кымызның өстенлекләре гаят күп.
Мәсәлән, ул матдәләр алмашынуын яхшырта, нервы кузгалганда тынычландыра, аш сеңдерү әгъаларында, тын юлында, йөрәк-кан тамырлары системасында чирләр күзәтелгәндә алыштыргысыз дәва.
Соңғы еллдарда галимнар кымызның иммунитетны ныгытуын, ир-атның ирлек куәтен көчәйтүен дә исбатлады, бу исә аның "тере эчемлек" булуына бәйле. Биоактив матдәләр, В, РВ, С, А, Е төркеме витаминнарына бай. Күрүебезчә, батырлар эчемлеге дигән даны юкка түгел: файдасы да зур, шифалы да.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев