Բաղադրիչներ
մանր կարտոֆիլ - 500 գր․
սխտոր (կոտրատած իր կեղևում) - 6 պճեղ
եղեսպակ (շալֆեյ) - 10 մանրացրած տերև
ծիթապտղի յուղ
խոշոր աղ
կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Նախապես տաքացնել ջեռոցը մինչև 205 C:
Կարտոֆիլը մանր կտրատել ՝ 2-2.5 սմ չափսի կտորների ։
Լցնել կարտոֆիլը ջրի մեջ և թողնել այդպես առնվազն մեկ ժամ։
Հանել ջրից և չորացնել։
Մեծ թասի մեջ լցնել կարտոֆիլի կտորները , ավելացնել կտրատած սխտորը, եղասպակը , ձիթապտղի յուղը ,աղը և աղացած կարմիր պղպեղը և խառնել։
Լցնել կարտոֆիլի կտորները տապակելու համար նախատեսված թղթի վրա։
Տապակել 20 րոպե , այնուհետև խառնել կարտոֆիլը։
Կրկին դնել ջեռոցը և տապակել ևս 20 րոպե՝ մինչև կարտոֆիլը դառնա ոսկեգույն և խրթխրթան։


Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3