Інгредієнти:
Сир (9%) – 650 г
Цукор – 135 г
Яйця – 220 г (4 шт)
Вершкове масло – 100 г
Сметана (20%) – 60 г
Кукурудзяний крохмаль – 20 г
Ізюм-85 г
Мак – 35 г
Ванільний екстракт – 1.5 ч. л
Інгредієнти для глазурі:
Темний шоколад – 80 г
Вершкове масло – 50 г
Приготування
Родзинки замочуємо смачним алкоголем (в ідеалі на ніч, ну або, хоча б, на годинки 4-5). У мене кальвадос. Також для цієї ролі відмінно підійде коньяк або віскі. Якщо алкоголь – це не ваша тема, то можна залити родзинки звичайним окропом, на хвилин 20-30.
Сир протираємо через сито. Якщо, ну прям, дуууже лінь, то можна пробити блендером. Мені більше подобається через сито.
Додаємо до сиру цукор, ванільний цукор і вершкове масло кімнатної температури. Збиваємо міксером на мінімальній швидкості міксера.
Тепер насипаємо кукурудзяний крохмаль, збиваємо. По-одному вводимо яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Додаємо сметану, збиваємо.
Масу поділяємо. Приблизно, навпіл. В одну частину додаємо мак, а в іншу родзинки. Перемішувати.
Випікати будемо в прямокутній формі для кексу. У мене силіконова, 23×10 см. Якщо у вас форма металева, то треба застелити її пергаментом.
Переливаємо тісто в форму. Спочатку половину макової маси. Потім сирну масу з родзинками. Зверху закриваємо другою половиною з маком.
Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо близько 60 хвилин. Якщо верх занадто потемніє, то можна накрити фольгою. Охолоджуємо у вимкненій духовці. Потім прибираємо в холодильник на годинника 2-3. І тільки після цього дістаємо наш сирник з форми.
Остиглий сирник покриваємо шоколадною глазур’ю і прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3