1.Смачний торт на швидку руку
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
молоко - 1 стакан;
цукровий пісок - 2 склянки;
пшеничне борошно - 3 склянки;
ванільний цукор - один пакетик;
курячі яйця - 3 шт.;
розпушувач тіста - 1 чайн. ложка;
какао порошок - 3 стол. ложки.
Для крему:
вершки (будь-якої жирності) - 250 мл;
цукровий пісок - 1 стакан;
сметана (будь-якої жирності) - 250 мл;
йогурт (будь-якої жирності) - 250 мл.
Приготування:
Міксером збиваємо курячі яйця з цукровим піском.Змішуємо розпушувач тіста з борошном.
Далі всі компоненти, які нам потрібні для приготування тіста, змішуємо один з одним. Має вийти тісто середньої густоти.Включаємо духовку і прогріваємо її до 200 градусів.Тісто поміщаємо в форму для запікання і випікаємо наш торт в духовці до готовності.Даємо готовому коржу охолонути і після цього розрізаємо його вздовж на дві частини.Готуємо крем.
Для цього:
збиваємо до пишності сметану з цукром;
до сметани додаємо йогурт;
окремо збиваємо міксером вершки;
далі обидві маси змішуємо один з одним.
Обидва коржа промазуємо кремом.Украсити торт можна в довільному порядку, тим, що вам більше до смаку - це можуть бути горіхи, шоколад, ягоди, фрукти, конфітюр, кокосова стружка, глазур і так далі.
Торт на швидку руку готовий!
2. Торт Сметанник
ІНГРЕДІЄНТИ:
тісто:
200г масла
4ст.л меду
400г цукру
2ч.л соди
4 яйця
6 склянок борошна, може треба буде трохи більше
крем:
1 літр сметани
400г цукру
Приготування:
Розтопити масло з медом на вогні, додати цукор, зняти з вогню, дати постояти пару хвилин (щоб не було гаряче), і додати яйця і борошно з содою. Якщо тісто сильно прилипає, додати муки.Разкатати шість великих коржів (або 12 маленьких). Випікати при 180С до готовності. Крем: Збити сметану з цукром. Добре змастити коржі. Верхній корж посипаємо крихтами (обрізками коржів) і порізаними горішками. Поставити в холодильник мінімум на ніч.
3. Торт "Норка крота"
ІНГРЕДІЄНТИ:
тісто:
0,5 банки згущеного молока
1 стакан цукру
пакетик розпушувача (1 або ложечка соди)
2 яйця
4-5 столових ложок какао
1 стакан сметани
1,5 склянки борошна
крем:
0,5 л.вершків 33-35% жирності,
цукрова пудра за смаком
пакетик закріплювача для вершків
3-5 штук банана
Приготування:
Змішати борошно з розпушувачем, цукром, какао. Потім до борошна додати згущене молоко, яйця, сметану. Все ретельно перемішати. Випікати в змащеній формі, в духовці при температурі 180 градусів
Корж повинен охолонути. Потім треба вибрати середину. Банани розрізати навпіл уздовж і укласти щільно на корж. Збити вершки з цукровою пудрою. Вершки викладаємо на банани - так, щоб вийшла велика шапка з вершків. Зверху посипати крихтою з тієї частини коржа, яку вирізали.В принципі торт готовий, але краще дати йому постояти пару годин.
4. Торт "Вулкан"
ІНГРЕДІЄНТИ:
для тіста:
яйце 1шт.
100 гр цукру.
300 гр борошна приблизно
масло 100 гр.
сода гашена 1/2 ч.л.
для начинки:
горіхи волоські 100 гр.
для крему:
сметана 15% 400-500 гр.
цукор 100-150 гр. за смаком
50 гр шоколад.
Приготування:
Тісто. Розтерти масло з цукром до білого. Додати яйця, гашену соду, перемішати. Додати борошно, тісто повинно вийти м'яке, еластичне. Прибрати тісто в холодильник на півгодини.
Підготувати горіхи.Від тіста відщипнути не великий шматочок, в серединку покласти не великий за формою горішок. І скачати в кульку. Так проробити з усім тістом і горішками.Випікати при температурі 220, приблизно 20-30 хв.Дати остити.Крем. Сметану збити з цукром. Не довго. Кожен кульку вмочити в крем, викласти у формі "вулкана" .Шоколад розтопити, полити зверху торта.Дати торту просочитися.
5. Торт "Червоний Оксамит"
ІНГРЕДІЄНТИ:
тісто:
Борошно - 2,5 склянки
Розпушувач - 1 чайна ложка
Сіль - 1 чайна ложка
Какао-порошок (несолодкий) - 2 столових ложки
Харчовий барвник (червоного кольору) - 60 г
Вершкове масло (кімнатної температури) - 110 г
Цукор - 1,5 склянки
Яйце - 2 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
обезжирені вершки - 1 стакан
оцет
сода
Приготування:
Духовку нагрійте до 180 градусів. Змастіть форму для коржів маслом.Просійте борошно, розпушувач і сіль. В окремій мисці змішайте барвник і какао-порошок.В міксері збийте масло з цукром до повітряної маси (близько 3 хвилин) .Вбивайте по 1 яйцю за раз.Перемішайте, потім додайте ванілін, суміш какао і барвника. Третину борошняної суміші всипте в міксер.Добре збийте.Добавте ще 1/3 борошна і обезжирені вершки.Всипте решту борошна, збийте до однорідної масси.Добавте соду, згасіть уксусом.Тісто розділіть на 2 частини і поставте форми пектися в розігріту духовку на 25-30 хвилин кажну.Кекси повністю остудіть.В цей час приготуйте глазурь.Промажте між коржами і по всій поверхні зовні. Торт охолодіть перед подачею.
6. Шоколадний торт "Пеле"
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для коржів:
3 склянки цукру
1 пачка какао
5 шт яєць
3/4 частини пачки вершкового масла
1 пакетик ванільного цукру
1,5 чайної ложки соди
3 склянки борошна
700 мл кефіру
будь-який фруктовий лікер або сироп
Для крему:
2 банки вареного згущеного молока
1 пачка вершкового масла
Приготування:
Змішати 3 склянки цукру з пачкою какао - ретельно перемішати, додати 5 шт яєць - перемішати до однорідності. Вершкове масло розтопити і влити теплим (не гарячим!) В шоколадну суміш - перемішати
Додати ванільний цукор, перемішати, влити весь кефір 1, 5 чайної ложки соди погасити оцтом в маленькій чашечці і відразу влити в тісто - швидко перемішати. І відразу висипати муку- перемішати до однорідності. Тісто має бути по густоті як тісто на оладки або як густа сметана, так що якщо буде не вистачати борошна - додавати чуть-чуть.
Форму застелити папером для випічки і змастити маслом - викласти тісто по 10 великих столових ложок за один раз. Випікати при 180 градусах близько 30 хвилин, перевірити готовність зубочисткою (проткнути в центр зубочисткою - дістати зубочистку, якщо вийшла чиста - значить корж готовий). Таким чином спекти всі коржі і повністю остудити їх, потім кожен корж просочити лікером або сиропом. Для крему збити вершкове масло зі згущеним молоком (додавати згущене молоко по одній столовій ложки за раз - збиваючи після кожного додавання) Не додавати відразу все згущене молоко, інакше крем буде рідким.
Після того як всі коржі охолонули - змастити кремом кожен корж, скласти торт. Один корж залишити для посипання (або якщо будете обрізати коржі перед змазуванням крему, то залишити обрізки) і подрібніть до стану крихти. Верхівку і боки обсипати крихтами. Поставити торт в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч і подавати.
7. Кавовий пиріг "З того, що є в холодильнику"
ІНГРЕДІЄНТИ:
півсклянки кефіру - розводжу в ньому 3 чайні ложки розчинної кави
2 яйця
1 стакан цукру
Приготування:
Все змішуємо, збиваємо.До яєць додаємо кавовий кефір, 100 г масла розм'якшеного, 1 склянка борошна + 1 пачка розпушувача, я додавала соду погашену лимончиком з таким же успіхом. Все! Перемішуємо. Виливаємо. Випікаємо.Я для повноти щастя зробила крем з рівної кількості ложок цукру, сметани і кави Можна зверху полити, а можна розрізати і прошарками.
Присоединяйтесь — мы покажем вам много интересного
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3