Коли на вулиці така спека та задуха, що робити?! Правильна відповідь буде приготувати щось смачненьке до столу, та з сезонною ягідкою - полуницею 🍓 Давно вже хотіла приготувати торт Фрезьє, та все ніяк не доходило до нього діло 🤷 Але ще мені хотілося зробити його в яскравому кольорі літа 😁Отже мій експериментальний торт 😊
На форму діаметром 24 см. нам потрібно:
7 яєць (у мене невеликі)
(якщо великі, то 6 яєць)
150гр.цукру
200гр.шпинату
3ст.л олії
250гр.муки
1ч.л розпушувача
Збиваємо яйця в піну і поступово додаємо цукор. Збиваємо до густої пишної маси, як зазвичай на бісквіт.Я збивала планетарним міксером 8хв.
За цей час поки збиваються яйця, блендером перебиваємо шпинат з олією, до стану кашки. У збиті яйця додаємо нашу шпинатну кашку і обережно лопаткою вмішати все, а далі просіяне борошно + розпушувач.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в розігріту духовку до 170 на 35-40 хв.
Далі охолоджуємо його і обрізаємо його до 22 см.
Я приложувала мисочку і обережно обрізала краї. А далі розрізала його на дві половини.
Далі готуємо крем:
500гр молока
3 яйця
150-200гр. цукру
ванільний цукор
15гр.желатину
50мл.води
200гр.масла
40-60гр.крохмалю (я брала кукурудзяний)
Яйця збиваємо з цукром + ванільний цукор+крохмаль
Молоко ставимо на газ і доводимо до гарячого стану. І потім малими порціями змішати гаряче молоко з яєчною сумішшю. Ставимо знову на газ і весь час помішуючи крем довести до загустіння. Знімаємо з вогню і зразу додаємо 100 гр.масла і збиваємо міксером десь три хвилини. Далі прикриваємо плівкою і залишити його вистигати.
За цей час я нарізала на шматочки полуницю (500-600гр)
Залила желатин для набухання в крем.
В охолоджений крем додати набухший желатин, який потрібно розпустити імпульсами в мікрохвильовці,або вогні, до рідкого стану і маленькою цівкою влити в крем, при цьому збиваючи міксером. Тоді додаємо ще останні 100гр.масла і збиваємо ще хвилин дві.
Беремо кільце, вистилаємо боки плівкою і починаємо збирати наш торт. На низ ложимо половинку бісквіту, я ще просочувала бісквіт солодким сиропом (50гр.цукру+100гр.води)
На боки торту потрошку виложила крему ,так полуниця краще тримається і половинками виставляємо по колу. Далі половинка крему і втоплюємо туди полуницю і знову крем (трошки залишити на верх торту) Приложуємо другим коржем, просочуємо і змащуємо кремом що залишився.
Ставимо торт в холодильник для застигання.
Зверху торт я залила конфі. Для його приготування я взяла:
350гр полуниці
100 цукру
10гр желатину
60гр води
По-перше замочити желатин для набухання.
Блендером перебити 🍓
додати цукор і варити на слабкому вогні. Після закипання варила десь три хвилини. Потім залишити вистигати конфі і через п'ять хвилин додати желатин. Тепер залишаємо його до повного охолодження, а далі заливаємо зверху вже охолоджений торт. І знову ставимо в холод.
Торт виходить дуже смачним. В міру солоденький з невеликою кислинкою 🍓 Готуйте, та діліться результатами 👌
Залишається всім побажати смачного 😄
P.S.От і все поки писала втомилася 😅😆 А так торт готується швиденько і легенько 😊
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3